Dondurmanın Faydaları Nelerdir

Yaz'ın gelmesiyle dondurma tüketimide artmaktadır.Dondurma yazın olmassa olmaz tüketeceğimiz tatlı türü olmakla soğuk güneşin altında serinletici vazgeçemiyeceğimiz besin kaynağımızdır.Gerçek sütten yapılan dondurmalar çok faydalıdır.Sizler için bir kaç bilgi topladım bakalım dondurmanın faydaları nelermiş.
Kaliteli protein kaynağıdır.A vitamini açısından zengindir.Riboflavin vitamini açısından zengindir.Kalsiyum ve fosfor minerallerini yüksek oranda içerir.Az miktarda D vitamini içerir.Birçok tatlıya nazaran kalori içeriği daha düşüktür.Sağlıklı koşullar'da üretilen dondurmanın hiç bir zararı olmadığını uzmanlar söylemektedirler.Aksine İnsan sağlığı'na zararı değil faydasının olduğunu belirtmektedirler uzmanlar.Toplumda dondurmanın faydası'nın olduğu pek bilinmez genelde sıcak havalar'da tüketilen besin sanarlar.Avrupa'da yaz kış dondurma tüketilir biz'de ise sağdece yazın tüketilir.
Dondırmayı bilinçli tiketelim
Süt ürünleri çabuk bozulan ve yararlarını hızla yitiren gıdalar olduğundan, sağlık koşullarına uygun ortamda üretilen, gerekli şekilde korunan ve sağlıklı ambalajlarda satışa sunulan dondurmalar tüketilmelidir.
Gerçek sütten yapılmış dondurmalar tercih edilmelidir.
Süt kreması veya kaymaktan yapılan dondurmalar, daha nadir tercih edilmelidir.
Dondurma; süt ürünü olduğundan ötürü uygun koşullarda saklanmadığında zehirlenme riski yaratabilir. Bu nedenle; soğuk ve karanlık ortamda saklanmalıdır.
Erimiş, eridikten sonra yeniden donmuş dondurmalar kesinlikle tüketilmemelidir.
Paket dondurmalarda, üretim izni ve son kullanma tarihi kontrol edilmeden tüketilmemelidir.
Bu uyarıları dikkate alırsak sağlıklı bir şekilde dondurma tüketir ve sağlığımız açısından faydasın'dan  başka hiç bir etki göstermez.
Bu konuyuda inceleye bilirsiniz : Dondurma Nasıl Yapılır

Yorumlar

Popüler Yayınlar