Evde Dondurma Nasıl Yapılır ve Dondurma Tarifleri

Dondurma yapılışı ve evde dondurma nasıl yapılır sizlere dondurma tarifleri ve nasıl yapılacağını paylaşıyorum. Evde canınız dondurma çekti kendiniz yapmak istiyorsunuz bu tarifler size göre canınız hangisini istediyse yapıp yiye bilirsiniz. Malum yazın gelmesiyle insanların dondurma iştahıda bir hayli artıyor. Yaz aylarının gelmesi demek dondurma sezonun açılmasıda demektir fakat hazır satılanlar yerine ev yapımı pek görülmüyor aslında ev yapımı daha sağlıklı uzmanlar hazır gıdalardan uzak durulması gerektiğini her fırsatta açıklamaktalar bizde ne yapacağız kendi dondurmamızı kendimiz yapacağız aşşağıda bir birinden güzel dondurma tariflerini sizler için paylaştım damak zevkinize göre istediğinizi yapabilirsiniz.

Sağde Dondurma Nasıl Yapılır

Malzemelerimiz;
1 Kilo süt (Taze Gerçek Süt)
250 gr Toz şeker
10 gr Salep
1 Poşet toz şanti
Yapılışı;
Tencereye sütü koyup kaynatıyoruz. Üzerine hemen toz şeker ile salebi karıştırıp kaynayan süte döküyoruz. Kaynamaya başlayınca 15 veya 20 dakikada bir karıştırarak kaynatıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Ara sıra karıştırarak soğutuyoruz ve toz şantiyi ilave ediyoruz. Dondurma harcının altına bolca buz koyup yavaş yavaş karıştırıyoruz. Meyva koymak istiyorsak bu aşamada koyuyoruz. Karıştırma işlemi devam ediyor ta ki koyulaşıncaya kadar. Daha sonra istediğimiz kalıplara koyup bir gece derin dondurucuda bekletiyoruz ve dondurmamızı servise hazırlıyoruz

Fındıklı Dondurma Nasıl Yapılır

Malzemelerimiz;
    Yarım su bardağı fındık
    2 su bardağı süt
    6 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı vanilya
    4 adet yumurta sarısı
Yapılışı;
Öncelikle fındıkları fırın tepsisinde 5 dakika kadar kavuralım.Kavrulan fındıkların kabuklarını soyalım.2 yemek kaşığı şekerle birlikte fındıkları dövelim. Veya robottan geçirelim.Şimdi dondurma karışımımızı hazırlayalım.Sütü ve vanilyayı tencereye alarak ısıtalım.Yumurta sarılarını iyice çırpalım.Kalan toz şekeri yumurta sarılarına ekleyerek koyulaşıncaya kadar çırpalım.Sonra sütü süzgeçten geçirelim ve yumurtaya yavaş yavaş ilave edelim.Karışımı içinde sıcak su olan tencerenin üzerine oturtulmuş kasenin içine dökelim.Dövülmüş fındıkları da ilave edelim.Kısık ateşte karıştıralım.Tenceredeki su kaynadığında,dondurmayı krema kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. Sonra altını kapatalım.Ateşten alalım ve soğumaya bırakalım.Dondurmayı hazırlayacağımız kaba koyup,buzluğa koyalım.Donarken 2 kere mikserle çırpalım ki daha da leziz olsun.Dondurma donduktan sonra servise hazır.

Muzlu Dondurma Nasıl Yapılır

Malzemelerimiz;
    8 adet muz
    1 paket vanilya
    Yarım limon suyu
    Yarım su bardağı şeker
    1 yumurta akı
Yapılışı;
Muzları soyup bir kaba doğrayalım.Ardından toz şekeri,vanilyayı,limon suyunu ve yumurta akını katıp,iyice eziyoruz ve çırpıyoruz.Dondurmayı hazırlayacağımız kaba karışımı koyalım ve buzlukta donduralım.Ara ara donmakta olan dondurmayı çıkarıp karıştıralım. Bu yöntem dondurmanın kıvamını artıracaktır.Dondurmamız donduktan sonra servise hazır.

Pratik Dondurma Nasıl Yapılır

Malzemelerimiz;
    2 su bardağı süt
    2 su bardağı krem şanti
    1 su bardağı toz şeker
    4 adet yumurta
Yapılışı;
Bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alıp,krema haline gelinceye kadar çırpalım.Diğer bir kapta 2 su bardağı krem şanti ile 2 su bardağı sütü iyice çırpalım.Ardından iki karışımı da güzelce karıştırıp,dondurmayı hazırlayacağımız kalıba koyalım.Dondurucuda 1 gün bekletelim.1 gün sonunda servis yapabilirsiniz.

Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır


Malzemelerimiz;
    1 su bardağı krem şanti
    Krem şanti için süt
    1 paket kare sütlü çikolata
    3 adet yumurta
    2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı;
Yumurtaların sarılarını aklarından ayıralım.Krem şanti ve yumurta aklarını çırpalım.Sütlü çikolatayı benmari usulü eritelim. Biraz soğutmak için bekletelim.Bir karıştırma kabına yumurta sarılarını alalım.2 yemek kaşığı sıcak su ekleyelim.Çırpalım.Çırparken şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edelim.Bu karışıma çikolatayı ekleyelim.Ardından kremayı ve yumurta aklarını da ilave edelim,karıştıralım.Karışımı dondurmayı hazırlayacağımız kalıba alıp,buzlukta donduralım.Üzerini süslemek için çikolatayı soyacak ile ya da bıçak yardımıyla kesip,dondurmaya batırarak servis yapabiliriz.

Vanilyalı Dondurma Nasıl Yapılır

Malzemelerimiz;
    1,5 su bardağı süt
    1,5 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı krema
    1 paket vanilya
Yapılışı;
Bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım ve çırpalım.Dondurmamızı donduracağımız kaba karışımı döküp buzluğa koyalım.Katılaşmaya başladığında tekrar çırpalım.Sonra buzluğa koyalım ve sertleşene dek bekletelim.Servise başlamadan 15-20 dakika önceden buzluktan çıkartalım.Kaselerde ya da külahlarla servis edebiliriz.

Kakaolu Dondurma Nasıl Yapılır

Malzemelerimiz;
    1 lt süt
    1 su bardağı şeker
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 yumurta sarısı
    1 su bardağı kakao
    1 paket vanilin
Yapılışı;
Bir tencerede yumurta sarısını çırpın.Vanilin, kakao ve şekeri de ekleyip çırpmaya devam edin.Mısır nişastasını ekledikten sonra sütü azar azar katarak malzemelerin birbirine tamamen karışmasını sağlayın.Ocağa aldığınız karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın; 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.Karışım oda sıcaklığına gelene kadar aralıklarla karıştırın.Oda sıcaklığına geldikten sonra bir kaba alın ve buzdolabına koyup soğumasını bekleyin.Tamamen soğuduğundan emin olduğunuzda en düşük sıcaklığa ayarladığınız buzluğa koyun.Sertleşene kadar buzluktan birkaç saatte bir çıkarıp karıştırın.Servis yapmadan önce bir süre buzlukta bekletin.
Bu tarifleri evinizde kendiniz yapıp afiyetle tükete bilirsiniz yanlız süt tercih ederken gerçek süt tercih ediniz. Dondurmaları 1 hafta içersinde tüketiniz.Süt ürünü olduğu için çabuk bozulur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar