Passion Meyvesi ve Sağlığa Faydaları

Sağlıklı yaşamaya çalışırken damak tadından da ödün vermek istemeyenlerin son zamanlardaki en popüler yiyeceklerinden bir tanesi olan passion meyvesi tropikal bir meyvedir. Güney ve Kuzey Amerika, Hindistan, Uzak Doğu ve Avustralya’da yetişen meyve vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengindir.
Passion Meyvesi ve Sağlığa Faydaları
Dışında sert bir kabuk vardır. İçi ise tohum dolu ve suludur. Küçük bir meyve olmasına rağmen zengin bir içeriğe ve yoğun bir tada sahiptir. A, B ve C vitaminleri, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir ve lif yönünden zengindir. Düşük glisemik indeks değerinden dolayı diyabet hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir meyvedir.

Passion Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Passion meyvesinin yapısına bakıldığında sağlık için pek çok faydası olduğu görülür. Antioksidanlar yönünden zengin olan bu meyve vücutta bulunan serbest radikalleri yok ederek kanser oluşturabilecek hücreler ile mücadele eder. Meyvenin diğer faydaları ise şöyledir;

•    İçeriğinde bulunan A vitamini ile göz sağlığını korur, cildi besleyerek daha güzel görünmesini sağlar.

•    C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruma kalkanı oluşturur.

•    Yüksek C vitamini içermesi demir emilimini de kolaylaştırır ve kansızlığa karşı bir savunma sağlar.

•    Alzheimer hastalığına karşı koruma sağlar.

•    Yüksek lif içerdiği için zayıflamaya yardımcı olur ve sindirim sistemi sorunlarını düzeltir.

•    Kalbin sağlıklı çalışması için gerekli olan potasyum ihtiyacını karşılar ve böylece kalp sağlığını korur.

Passion Meyvesi Nasıl Tüketilir?

Meyve hem çiğ hem de pişirilmiş olarak tüketilebilir. Çiğ olarak tüketmek için ortadan ikiye bölüp bir kaşık yardımı ile meyveyi kabuğundan ayırmak yeterlidir. Meyve yoğurt ile karıştırılarak tüketilebilir. Katı meyve sıkacağı ile suyu çıkartılabilir. Diğer meyve suları ile karıştırılabilir. Yemekler için hazırlanan sosların içine meyvenin püre hali eklenebilir. Reçel veya marmelat yapılabilir.

Passion Meyvesinin Zararı Var mıdır?

Meyvelerin genel olarak bir zararı olduğundan söz edilmez ancak meyve tüketirken yaşanabilecek en büyük risk alerjidir. Gıda alerjisi sonucu tehlikeli boyutlara varabilecek bir alerjidir. Özellikle çocuklara ve bebeklere bu meyve yedirilirken alerjik bir reaksiyon oluşup oluşmadığından emin olmak için meyve küçük parçalar halinde verilmelidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar