Sizler Wabi Sabi Nedir?

Wabi Sabi, bir yaşam felsefesidir. Katı kurallara sahip olmayan sakinliği baz alan bir felsefedir. Wabi Sabi içerisinde güzelliği, doğayı, sevgiyi, şefkati, kalbin ferahlığını, kin ve nefrete karşı durmayı barındırıyor. Wabi sabi 16. yüzyıldan günümüze gelmiştir ve bir Japon felsefesidir. Günümüzde sanat, günlük hayat ve dekorasyon başta olmak üzere birçok alanda kullanılır.
Sizler Wabi Sabi Nedir?
Wabi Sabi doğallığı, sadeliği ve kusuru güzel kılan bir felsefedir. Eski ve tükenmiş olan her şeyi güzel kılan bir felsefe türüdür. Wabi Sabi hem ruha hitap eder hem de somut düşüncelere yol gösterir.

Wabi Sabi İnsanlara Ne Katar?

Wabi Sabi felsefesi, rekabet etmeyi, kin duymayı, ince düşünmeyi, tutumsuzluğu, yapay süsü, gelip geçici olan her şeye bağlanmayı nankörlüğü reddeden bir felsefe türüdür. Bu felsefeye inanarak en kötüyü bile güzel olarak görebilmek mümkündür.

Her şeye sevgiyle bakabilmek, doğaya hayran kalabilmek, kimseye kin duymamak yapay güzellikten arınıp doğala dönmek, eskiye de değer vermek Wabi Sabi felsefesine inanarak başarılabilir. Hiç alışık olmadığınız güzellikleri hayatınıza katarak, nefreti hayatınızdan çıkarıp her şeye sevgiyle bakarak, yapay güzellikten arınıp tamamen doğal olarak, bir kişi ya da nesneyi değiştirme arzusuna girmek yerine olduğu gibi kabul ederek Wabi Sabi felsefesini kabullenebilirsiniz.

Wabi Sabi Sizden Ne Bekler?

Wabi Sabi, sizden şunları bekler;

• Doğayı ve doğallığı benimsemek

• Kalbinizi tüm kötülüklere kapatmak

• Kin ve nefreti hayatınızdan çıkarmak

• Her şeyi olduğu gibi kabul etmek

Wabi Sabi felsefesi ile yaşamak istiyorsanız yukarıda maddelere uymanız gerekir. Eğer yapabileceğinize inanıyorsanız sizde bu felsefeye inanarak hayatınızın geri kalanını sürdürebilirsiniz. Böylece çok kötü bir durumda olsanız bile bu durumu güzelliğe çevirebilirsiniz.

Önemli Olan Doğallık

Wabi Sabi felsefesinde yapaylığa hiçbir şekilde yer yoktur. Sizde bu felsefeyi benimsemek istiyorsanız yapaylığı hayatınızdan çıkarıp özünüz gibi davranmalısınız. Her şeye sevgiyle yaklaşmak Wabi Sabi felsefesinin temelidir. Bir şeyi ya da bir kişiyi olduğu gibi kabullenmek ve onu değiştirmeye çalışmamak Wabi Sabi felsefesini kabullenmenin en birincil vazifesidir. Sizler de Wabi Sabi felsefesine katılabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar