Kediler Yeni Doğmuş Yavrularını Yer Mi?

Kediler sevimli olduğu kadar da zeki hayvanlardır. Bir çok kişi evinde misafir ettiği kedilere hayranlıkla bakarlar sevimli ev dostu olan kediler insanlar dan daha sadıktır. Bir çok kişi kedileri nankör hayvan olarak bilir. Bu tanımlama yanlış bilgiden ibarettir kediler nankör değildir.
Kediler Yeni Doğmuş Yavrularını Yer Mi?


Sizlere bir örnek verelim; köpekler çok sağdıktır sahibine ihanet etmez herkez tarafından da bilinmektedir. Kediler de sadıktır fakat kedi minnet etmez, yalakalık yapmaz oldukları gibidirler. Evinde kedi besleyenler kedilerin sadık olduğunu bilirler. Sokak kedileri sokak hayvanı olduğu için köpekler kadar evcilleşmezler. Yani evcil olanlar hariç sokaktaki yaşayanlar.

Kedilerin yaşamı oldukça ilginçtir herkezi hayrete düşürebilir. Kediler yeni doğmuş yavrularını yer mi? Yerler ama hangi yavruyu ne açıdan, neden yer. Yeni doğum yapmış bir kedi yavrusunun sakat ya da hastalıklı olduğunu anlarsa o yavrusunu yer. İçgüdüsel bir davranış olduğu için en ilginç özelliğidir. Sakat ve hastalıklı yavruyu yemesinin nedeni diğer sağlıklı yavruların hayatını korumasıdır.

Kediler sakat ve hastalıklı yavrusunu yemezse yavru öldüğünde diğer yavruların hayatını riske atar. Bunun altında bir çok neden saklıdır.

Ölen yavru diğer sağlıklı yavrulara hastalık bulaştırıp diğerlerinin ölmesine neden olabilir.

Ya da ölen yavrunun cesedi kokar ve etraftaki diğer zararlı hayvanların yavrulara zararvermesine neden olabilir.

Yani anlayacağımız bir nedeni olmazsa kediler yavrularını yemezler.

Birde erkek kediler yavru kedileri boğarak öldürür nedeni ise anne kediyle tekrar çiftleşmek istemesidir. Bu nedenle kediler gizli yerlere yavru yaparlar sakın rahatsız etmeyin ve yavruları annesi varken ellemeyin ve sevmeyin. Anne kedinin yanında yavruları severseniz anne kedi yavruların yerini değiştirir ve rahatsız olur. Ayrıca taşıma esnasında erkek kediler ya da köpek gibi diğer düşmanları tarafından zarar görebilirler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar