Göz Kararmasına Neden Olan Başlıca Faktörler Nelerdir?

Gün içinde yapılan rutin işler veya yorucu işler sırasında aniden gerçekleşen göz kararması hemen hemen herkesin bir kerede olsa yaşadığı bir durumdur. Göz kararması stres, açlık, yorgunluk, tansiyona bağlı olarak gerçekleşe bilir.
Göz Kararmasına Neden Olan Başlıca Faktörler Nelerdir?
Bu durum tek başına bizim için pek önemli bir sorun gibi gelmez ama mide bulantısı, baş dönmesi gibi ikinci bir durum eşlik ediyorsa ve bu durum sık sık tekrarlanıyor ise en yakın zamanda bir doktora başvurmanızı tavsiye ederiz.

Bu belirtileri doktorunuza söylediğinizde sizlere en iyi tavsiyesi stresten ve sıkıntıdan birazda olsa uzak durmanızı öğütleyeceklerdir. Sizlerde bu önerileri göz önüne alarak hayatınızın kalan günlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçirebilirsiniz.

Göz Kararmasına Neden Olan Başlıca Faktörler Nelerdir?

Hayatımızın her alanında karşımıza çıkan tansiyonun düşmesi, açlık ve strestir. Strese dayılı tansiyon düşlemleri denge kaybı gibi faktörler hayatımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Kişi yattığı yerden aniden kalkınca göz kararması yaşaya bilir bunun tıptaki adı ise ‘’otisttik’’ dir. kişi hızla aniden kalktığında beyne yeterince kan gitmez ve hafif bayılma hissi, göz kararması oluşur ve aynı zaman da vücudun mineral dengesinde ki ani değişim sonucu göz kararması gerçekleşmektedir.

Göz kararması en çok yaşandığı durumlar arasında bulunan psikolojik etmeler veya dış faktörler sizlerin yaşam alanını oldukça etkilemektedir. En ufak bir üzüntü veya strese bağlı yorgunluk halında tansiyon düşüşleri yaşamanız muhtemeldir.

Göz Kararması Nasıl Geçer?

Göz kararması nasıl geçer veya nasıl sonuçlanır sorusunun cevabı pek net değildir. Göz kararmasının geçilmesinde en önemli etken yaşam tarzının değiştirilmesidir. Stresten uzak durmak ve hayatımızda olan düzensiz yaşam tarzını değiştirerek denge kaybı göz kararması gibi şikâyetlerden kurtulabilirsiniz. Bu belirtiler dışında kalan durumlarda göz kararması altında yatan farklı hastalıklarda karşınıza çıkabilir.

İlk olarak orta kulak intihabı ve buna benzer birçok rahatsızlığın altında barındıran göz kararması ve denge kaybı gibi durumlarda en doğru tercih en yakın hastanede bir nöroloji kliniğine görünmeniz olacaktır. Sağlıklı ve mutlu bir hayat için sizlerde önlem alarak hayatınızı daha yaşanır kılabilirsiniz. Ne diyoruz erken teşhis hayat kurtarır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar