Teknolojinin Günümüzdeki Yeri

Teknoloji, insanların günlük yaşamlarındaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yardımcı araç ve gereçlerin üretilmesi ve aynı zamanda bilgi birikiminin sağlanmasıdır. Teknoloji, insanların günlük hayatında kolaylıklar sağlar ve kimi zaman yol gösterici rol oynar.
Teknolojinin Günümüzdeki Yeri
Teknoloji, insanların sorunlarına çözüm üretir ve aradıklarını bulmalarına yardımcı olur. Teknolojinin varlığı günümüzde her alanda karşımıza çıkmaktadır. Ulaşım, haberleşme ve bilgi edinme kolaylığını, günümüzdeki birçok rahatlığı teknoloji sayesinde elde ederiz.

Teknolojik Araçlar Nelerdir?

Teknoloji kapsamında birçok araç kullanılmaktadır ve araçların sayısı gün geçtikçe daha da artmaktadır. Teknolojik araçlara her gün bir yenisi daha eklenmektedir. Teknolojik araçlar şunlardır; akıllı telefon, bilgisayar, tablet, asansör, ampul, arıtma cihazı, bulaşık makinası çamaşır makinası, fön makinası, ütü, blender, telsiz, televizyon, çay makinası, kahve makinası, projeksiyon aleti, uçak, dijital kamera, diyaliz cihazı, ekmek makinası, fırın, fotoğraf makinası, fotokopi makinası, güvenlik sistemleri, klima, mutfak robotu, elektrikli süpürge, uydu alıcısı, yazıcı, notebook vb. Bu gibi teknolojik araçlar hayatımızda her zaman var olan araçlardır.

Teknolojik Araçların Yararları Ve Zararları Nelerdir?

Teknolojik araçlar bize sağladığı yararlar şunlardır; teknolojik araçlar sayesinde bilgiye kolay ulaşılır, haberleşme, ulaşım gibi hizmetler daha hızlı sağlanır, ürün alım ve satımında da bize kolaylık sağlar. İnsanların her türlü ihtiyaçlarını karşılar, çeşitli pratiklikler sunar, bazı olayların önceden tespit edilmesini sağlar.

Binlerce kişinin çalışarak zorla yapabildiği işler teknolojik araçlar sayesinde anında tek bir makineyle sağlanır, ev işlerinde, iş yerlerinde, hastanelerde, yol yapımında bizim işlerimizi kolaylaştırır, bilgi alışverişini kolaylaştırır ve kısaca hayatımızın her alanında teknolojik araçlara ihtiyaç duyarız, her alanda kolaylıklar sağlamaktadır. 

Teknolojik araçlarınbu gibi yararlarının yanında birde çeşitli zararları vardır. Zararları ise şu şekildedir; insan sağlığını olumsuz etkiler, çevreye zarar verir, küresel ısınmaya sebep olur. İnsanlar teknolojik araçların sunduğu kolaylıklardan yararlanıp hareketsiz kalmakta ve durumda obeziteye, kalp rahatsızlıklarına neden olmaktadır.

Bilgisayar ve telefon gibi teknolojik araçlarla çok ilgilenen insanlarda göz rahatsızlıkları, bel fıtığı gibi hastalıklara neden olmaktadır. Teknolojik araçların çevreye yaydığı radyasyon etkisi kansere neden olur. Birçok insanın yaptığı işi teknolojik araçlar biranda yaptığı için insanlar işsiz kalıyorlar. Kimi teknolojik ürünler gürültü kirliliği de yapmaktadır. Doğadaki birçok canlının hayatını olumsuz etkilemektedir teknolojik araçlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar