Rize’de Yemek Seçenekleri Nelerdir?

Rize’de çeşitli et ve sebze yemeklerinin yanı sıra farklı salata ve tatlı çeşitlerini de bulmak mümkündür. Bu sebeple vejeteryen ve veganlarında farklı yemek seçenekleri bulması mümkündür. Rize bir Karadeniz ili olduğu için en önemli yemek çeşitleri hamsili olanlardır.
Rize’de Yemek Seçenekleri Nelerdir?
Özellikle Rize’nin her köşesinde hamsi buğulama bulmak mümkündür. Bu şehirde karalahananın da oldukça verimli şekilde yetişmesi sebebiyle çok farklı karalahana yemek çeşitleri de bulunmaktadır. Dolmasından mısırlı çorbasına kadar farklı lezzetleri tatmak mümkündür. Bölge meyve çeşitleri açısından da oldukça zengindir. Yemek mekanlarında ve kafelerde meyve tabağı ve meyve suyu çeşitleri de bulunur.

Rize’de Gece Hayatı Nasıldır?

Rize’nin yerli halkı için gece hayatı pek yaygın bir durum değildir. Yerli halkın kendisine has bir eğlence anlayışı bulunur. Özellikle canlı müzik imkanı sunan farklı mekanlar bulunmaktadır. Ancak Rize aynı zamanda bir üniversite şehri olduğu için gece hayatı açısında bar gibi alternatif mekanlarda bulunmaktadır. Turistler özellikle gece eğlencesi için otellerin bar kısımlarını tercih etmektedir. Rize’deki pek çok otel kendi müşterilerinin yanı sıra diğer kişilere de bar kısmından yararlanma imkanı sunmaktadır. Bu sayede tüm ziyaretçiler kolay bir şekilde eğlencelerine gece vakitlerinde de rahatlıkla devam edebilirler.

Rize’deki Alışveriş İmkanları

Rize, geniş bir kültürel tarih ve mirasa sahiptir. Bu sebeple de şehirde hediyelik için farklı ürünler bulmak mümkündür. Özellikle yöresel kıyafetler ve el yapımı eşyalar turistler tarafından büyük ilgi görmektedir. Şehirde kendi yaptıkları el yapımı ürünleri satan pek çok küçük dükkan bulunmaktadır. Bu dükkanlardan dikiş, nakış ürünleri almak mümkündür. Bu ürünlerde genellikle yöreye özgü farklı desen çeşitleri bulunur. Bu sebeple de özellikle yabancı turistler tarafından çok tercih edilmektedir. Şehirde farklı alışveriş merkezleri de bulunmaktadır. Hediyelik olarak yöreye özgü gıda türleri de yoğunlukla tercih edilmektedir.

Özellikle siyah ve yeşil çay gibi farklı çay türlerini bulmak mümkündür. Normal çayların yanı sıra kalitesi yüksek organik çay çeşitleri de bulunur. Pek çok ziyaretçi hediye olarak dünyaca ünlü olan Anzer ve Ayder bal çeşitlerini almayı tercih etmektedir. Çünkü bu ballar içerdiği çiçek poleni çeşitliliği sebebiyle sağlık açısından eşsiz bir değere sahiptir. Balın yanı sıra Rize fındığı da sıklıkla tercih edilen ürün çeşitleri arasındadır. Ayrıca mısır unu ve mısır ekmeği de bulmak mümkündür. Diğer peynir çeşitlerine oranla daha farklı bir tada sahip olan yayla peyniri de turistler tarafından yoğun bir ilgi görmektedir.

Rize’deki Yöresel Aktiviteler Nelerdir?

Rize halkı kültürüne ve yöresel değerlerine oldukça sahip çıkan bir yapıya sahiptir. Bu sebeple şehirde sıklıkla farklı bir yöresel festivale rastlamak mümkündür. Özellikle yaz aylarında bu festivallerin sayısı daha da artmaktadır. Özellikle ağustos ayında düzenlenen yaz sporları ve çay festivali halkın gözünde önemli bir yere sahiptir. Festivalle çeşitli yaz sporları için yarışmalar düzenlenir ve kazananlara ödülleri dağıtılırken çeşitli Rize çaylarının da tanıtımı yapılır. Festival boyunca farklı tat değerlerine sahip çay çeşitlerini tatmak mümkündür. Festivalde çay çeşitleri de festivale özgün indirimli fiyatlarla satışa sunulur. Ayrıca festivale gelen ziyaretçilere de festival boyunca farklı çay çeşitleri ikram edilir.

Rize Halkının Ziyaretçilere Karşı Tutumu Nasıldır?

Rize halkı oldukça cana yakın bir özelliğe sahiptir. Sohbet etmeyi oldukça çok severler. Ziyaretçilere karşı da oldukça sevecendirler. Turistlerle iletişim kurmayı, onlara illerini ve yöresel değerlerini tanıtmayı çok severler. Turistlere karşı hiç bir olumsuz tutumları bulunmamaktadır. Bölge turistlik açıdan oldukça büyük bir öneme sahip olduğu için bölge halkı da bu duruma alışkındır ve ziyaretçilerin varlığından rahatsızlık duymazlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar