Kel Erkeklere Saç Bakım Tüyoları

Her gün 100 tel saç dökülmesi uzmanlar tarafından normal karşılanır. Aşırı saç dökülmesi ise erkeklerde estetik bir problem olan kellik sorununu beraberinde getirir. 
Kel Erkeklere Saç Bakım Tüyoları
Yüz ve vücut bakımı aksatılmadan yapılırken saç derisinin cildin devamı olduğu unutulur ve genelde erkekler arasında saç bakımı aksatılır. Saçlara ve saç derisine günlük rutinin içine dahil edilebilecek birkaç öneriyle kelleşme önlenebilir.

Erkek Saç Bakımı için Doğal Yöntemler


Yıpranmış saç derisini ve zayıf saç kökleri için uygulanacak en doğal bakım ürünü zeytinyağdır. Zeytinyağını ısıtarak saç diplerine masaj yaparak yedirmek ve 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayıp, saç yapısına uygun şampuanlama işleminden sonra durulamak oldukça sağlıklı bir yöntemdir.


•    Saç derisinin sağlıklı olması için günlük vitamin kullanılabilir. Biotin takviyesi almak saç ve tırnak bakımı için oldukça önemlidir.

•    Duş sonrası doğal elma sirkesi ilave edilmiş suyu son durulanma suyu olarak kullanılması da saç dökülmesini önlemek için oldukça faydalı bir yöntemdir.

•    Saçlar ayda bir kestirilmeli ve saçları her gün 1 kez fırçalamak, saç köklerini uyandırmak için etkilidir.

•    Jöle, dax  gibi kimyasal ürünler yerine bitkisel içerikli saç köpükleri kullanılmalıdır. Fön işleminden kaçınılmalıdır.

Erkek Saç Bakım Maskesi

Saçların canlanması için proteine ihtiyacı vardır. Protein takviyesi için saç maskesi tarifi:

1 yumurta

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı gliserin

1 çorba kaşığı doğal elma sirkesi

Tüm malzemeler karıştırılır. Saç derisine yedirilir.15-20 dakika beklendikten sonra ılık suyla durulanır. Maske düzenli uygulandığı takdirde saçlarda kısa sürede canlanma gözlemlenir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar