Iphone X Dokunmatik Ekran Çalışmama Sorunu Ve Çözümü Nedir?

Günümüzde milyonlarca insan akıllı telefon kullanıyor. Dünyanın en çok kullanılan akıllı telefonlarının başında gelen Apple’ın üretmiş olduğu İphone X modelinde kullanıcılar çeşitli sorunlar yaşamaktadır.
Iphone X Dokunmatik Ekran Çalışmama Sorunu Ve Çözümü Nedir?
Bu çeşitli sorunlar arasında en dikkat çeken ayrıntıysa dokunmatik ekranının çeşitli nedenlerden dolayı tamamen veya kısmen çalışmamasıdır. Ekran dokunmatiğinin çalışmaması iki temel unsurdan meydana gelebilir.  Bunlar yazılımsal ve donanımsal sorunlardır. Yazılımsal sorunlar sizler tarafından çözüme kavuşturabilir. Donanımsal sorunlardaysa teknisyenin müdahalesi gerekmektedir. Eğer donanımsal bir sorunla karşılaşıyorsanız yapmanız gereken gerekli yetkili bayilerden ekran değişimi talebinde bulunmaktır.

Yazılımsal Sorunlar

Eğer akıllı telefonunuzun dokunmatik ekranı çalışmıyorsa muhtemelen yazılımsal bir sorunla karşı karşıyasınız. İphone x modelinde karşılaşılan dokunmatik ekran sorunu IOS güncellemelerinin yapılmamasından meydana gelmektedir. Bunun çözümü oldukça basit. Tek yapmanız gereken akıllı telefonunuzu sıfırlamak veya son IOS sürümüne güncellemek.

Telefonunuzu sıfırladığınız veya IOS’un son sürümünü yüklediğiniz taktirde dokunmatik ekran sorununuz büyük ihtimalle ortadan kalkacaktır.  Akıllı telefonunuzun son sürümde olup olmadığını öğrenmek için telefonunuzun ayalar sekmesine girin. “Genel” ve daha sonra “Yazılım güncelleme” kısmını açın. Eğer güncelleme mevcutsa telefonunuzun Wifi’sini açarak kolaylıkla telefonunuzu güncelleyebilir ve bu sayede dokunmatik ekran sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

Donanımsal Sorunlar

Yaşanılan dokunmatik ekran sorununun asıl sebebi donanımsalda olabilir. Donanımsal sorunlar genellikle kullanıcının hatasından meydana gelen sorunlardır. Akıllı telefonunuzu sık sık düşürüyorsanız dokunmatik ekran sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Telefonunuzu darbelere maruz bırakmak dokunmatik ekranınızın işlevini yitirmesine sebep olabilir. Bu durumda telefonunuzu yetkili servise göndermeli ve ekran değişimi istemelisiniz.

Ekran değişimi yapacağınız taktirde dikkat etmeniz gereken birçok husus vardır. Ekranınızın yerine takılacak olan yeni ekranın orijinal olması gerekir. Göndereceğiniz teknik servisin gerekli koşulları sağlaması ve telefonunuzu en iyi şekilde onarmak için gereken teknik bilgilere sahip olduğundan emin olun. Bununla ilgili olarak telefonunuzu teslim edeceğiniz teknik servise kafanıza takılan bütün soruları sorabilirsiniz. Telefonunuzu teknik servise emanet etmeden önce mutlaka verecekleri hizmetin garantisinin olup olmadığını sorun. Garantisiz yapılan tamirlerin sizleri uzun vadede zarara uğratacağını unutmayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar