Huawei Mate 10 Lite Kendiliğinden Kapanma Sorunu ve Çözümü

Huawei marka Mate 10 Lite model telefon kullanıcılarının çoğunluğu orijinal ve sıfır telefon aldığı halde aniden kapanma sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Bununla alakalı internette kullanıcıların denediği birçok amatör çözüm yöntemi mevcut. Ancak telefonun sigortasını pasifleştirmemek için
Huawei Mate 10 Lite Kendiliğinden Kapanma Sorunu ve Çözümü
Huawei markasının mühendislerinden alınan çözüm önerilerini dikkate almak gerekiyor.

Yedekleme İşlemi

Uzman görüşleri cihazda yazılımsal bir problem olduğu yönündedir. Cihazı sigortasını bozmadan teknik yardım almak için izlenecek adımların başında şunlar geliyor.

Telefonda en son açılan Google Hesabına ait kişisel veriler unutulmamalı. Yedekleme yaparken bu bilgilerle yedekleme yapılacak.

Google’ın güvenlik önlemleri sebebiyle güvenilmeyen bir yedekleme işlemi sırasında kimlik doğrulaması yapılması için telefonda en son açılan Google oturumuna dair bilgiler sorulur.

Cihazda yazılım kaynaklı bir sorun olması halinde öncelikle yapılacak işlem reset (hard reset) uygulamaktır. Unutulmamalıdır ki reset işlemi uygulanmadan önce batarya oranı kontrol edilmeli telefonda en az %50 olacak oranda güç bırakılmalıdır.

Yapılacak olan reset işlemi sırasında telefonda bulunan bütün veriler silinecektir. Bu sebeple reset işlemi yapılmadan önce telefon rehberi, fotoğraflar, dokümanlar, videolar yedeklenmelidir. Bunun için en ideali en az 2 dijital depolama sistemi kullanmaktır. Google drive kullanmak alternatiflerden biridir. Bilgiler SD kart aracılığıyla giderilmelidir. Yedekleme aşamasında sorun yaşandığı takdirde Huawei teknik servis ile iletişime geçilerek yardım alınabilir.

Reset İşlemi

İşleme başlamadan önce telefonun sim kartı ve hafıza kartı çıkarılmalıdır. Telefonu kapattıktan sonra sesi yükseltme tuşuna basarken aynı anda güç tuşuna yani açma kapama tuşuna basılmalıdır. Bu aşamadan sonra telefon ekranında Recovery (EMUI) yazısı görüntülenmelidir. Bu yazı ekrana gelene kadar her iki tuşa da basmaya devam edilmelidir. Ekranda Recovery yazısı görüntülendiğinde sesi alçaltma tuşu kullanılarak “Wipe Data/Factory Reset” seçeneğine gelip, güç tuşuna yani açma kapama tuşuna basılmalıdır.

Açılan 2. Ekranda “yes” ya da “wipe data/reset factory” seçilerek tekrar güç yani açma kapama tuşuna basılmalıdır. Bu işlemleri yapmaktaki amaç telefonu fabrika ayarlarına döndürmektir.
Açılan 3. Ekranda “Reboot System Now” yazısını yine telefonun açma kapama tuşuyla seçebiliriz.

Tüm işlemler bittikten sonra sorunun devam etmesi halinde teknik servisle iletişime geçilmelidir. Cihazın en yakın Yurtiçi Kargo şubesine götürülmesi ve kargo gönderi numarası ile kolayca gönderim sağlanabilir. Paketin içerisine cihazın sorunu işle ilgili kısa bir not eklenmelidir. Bu ayrıntı işlemlerin hızlı ilerlemesini sağlayacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar