Xiaomi Mi 9 Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi, dünyada en ekonomik bütçelere uygun akıllı telefon şirketlerinden biridir ve son zamanlarda Xiaomi Mi8 ile son ürünü piyasada bulunsa da bu gerçek bir amiral gemisi akıllı telefon olarak beklenen performansı karşılamadı.
Xiaomi Mi 9 Özellikleri Ortaya Çıktı
Bu yüzden şirket bir sonraki amiral gemisi Xiaomi MI9 üzerinde büyük bir yükseltme ile çalışmaya başladı. Xiaomi, Mi 9 telefonunu önceki Mi'nin telefonlarından daha iyi hale getirmek için en son teknolojiyi kullanacak. Tasarım ve spesifikasyonlarda kesinlikle oneplus 7'yi yenecektir. Söylentilere göre, xiaomi Mi 9, Mi9 Max ve Mi9 SE gibi iki farklı varyantla da piyasaya sürülecek.

Xiaomi Mi9 Tasarım Ve Görüntüsü

2018 yılında, orta ve üst sınıf kategorilerinde yaklaşık yüzde seksenlik bir akıllı telefon çentikli ekran ile kullanıcılarına sunuldu. Bu özellik şimdi Mi8 ile de karşımıza çıktı ancak şimdi Xiaomi' nin çentikli ekrandan kurtulacağı ve tam bir ekrana monte edileceği, ayrıca bir ekran içi parmak izi okuyucusu da içereceği tahmin ediliyor. Ekranın boyutu, Süper AMOLED QHD çözünürlüğü ile 6.4 inç olması bekleniyor.

Xiaomia Mi9 İşlemci ve Fonksiyonları

8GB RAM ile eşleştirilmiş snapdragon 855 CPU tarafından desteklenecek olan Mi9 telefonun hızlı ve kablosuz şarj desteği ile 4500mAh pil gücü olacak. Kamera özelliklerinde iyileştirmeler görebildiğimiz Xiaomi Mi9 max, 13 megapiksellik bir ön kameraya sahipken, 23MP + 12MP çift arka kamera, kurulumunda OIS ve diğer alışılmış özellikler bulunuyor.

Yeni haberler, Mi9'un 128GB, 256GB, 512GB gibi üç depolama seçeneğine sahip olacağını ve bu durumun genişletilebilir bellek seçeneklerini desteklemeyeceği haberler arasında. Bu kez cihazda vurgulanacak olan önemli bir noktanın da Xiaomi Mi9 akıllı telefonunun içindeki 5G ultra hız olması tahmin ediliyor.

Xiaomia Mi9 ile Ezber Bozacak

Xiaomi mi 9 ‘un ezberleri bozacak kapasite ve fonksiyon özellikleri:

1-     5G modem
2-     6,4 inç ekran büyüklüğü
3-     23+12 megapiksellik çift arka kamera
4-     8GB Ram
5-     128 GB ile başlayan depolama kapasitesi

Türkiye de ekonomik akıllı telefonlar arasında yer almasına rağmen hızlı bir satış ile geni kullanıma sahip olan Xiaomia ekonomik oluşunun yanı sıra yüksek performans ve donanımı ile büyük beğeni kazanmış durumda. Xiaomia Mi9 ile de bu beğeni devam edip ekonomik ve yüksek beklentileri karşılaması ile birinci sınıfta yer alacağa benziyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar