Whatsapp Web Nasıl Kullanılır?

Akıllı telefonlar günümüzde popülerliği ve sağladığı kolaylıklar ile çoğu insanın kullandığı teknolojik ürünlerdir. Akıllı telefonların kullanımının artması ile iletişim kurmak amaçlı uygulamalar da artmaya başladı.
Whatsapp Web Nasıl Kullanılır?
Bu uygulamalardan en ünlü ve yaygın kullanılanı ise Whatsapp oldu. Whatsapp uygulaması internet üzerinden çalışan ve hem Android hem de IOS işletim sistemine uygun olan bir iletişim uygulamasıdır.

Ekstra ücret ödemeden yalnızca internet üzerinden kullanılabilmesi, arayüzünün şık ve anlaşılır olması, alanının öncüsü olması gibi sebepler Whatsapp’ı mesajlaşma sektöründe bir numaralı tercih yapmıştır. Uygulama imaj, video, ses kaydı, lokasyon gibi unsurların da kolayca iletimini sağlar. Whatsapp uygulaması telefonun dışında bilgisayarlarda da Whatsapp Web şeklinde kullanılabilir.

Whatsapp Telefonda Nasıl Kurulur?

Öncelikle sahip olunan işletim sistemine göre uygun indirme kanalından (Örneğin Google Play, AppStore) Whatsapp uygulaması indirilir. Sonrasında Kullanım Şartlarının kabul edildiği beyan edilerek devam edilir ve telefon numarası ilgili alandaki boşluğa yazılır. Sonrasında profilde kullanılacak isim yazılır ve kısa bir senkronizasyondan sonra Whatsapp kullanıma hazır olur.

Whatsapp Telefondan Başka Bir Cihazda Kullanılır Mı?

Whatsapp yalnızca mobilde kullanılmayan, bilgisayar için de kullanıma açık bir uygulamadır. Aynı uygulama hesabınızın bilgisayarda da senkronizasyonunu sağlayan Whatsapp Web kullanım kolaylığını arttırmaktadır. İmaj, video, ses kaydı, lokasyon gibi unsurlar Whatsapp Web uygulamasında da gönderilebilmektedir. Gönderilen tüm veriler bilgisayarda da eş zamanlı görünmekte ve entegrasyon süreci kolaylaşmaktadır. Whatsapp Web için temel zorunluluk aktif bir

Whatsapp hesabınızın olması ve telefonunuzun kullanım sürecinde internete bağlı olmasıdır. Mobilden yapılan tüm değişiklikler bilgisayardan da yapılabilir ve telefonda olduğu gibi bildirimler açılabilir.

Whatsapp Web Kullanmak İçin:

1-     Öncelikle web.whatsapp.com adresine tarayıcınızdan giriş sağlayın.
2-     Yukarıdaki sekmelerden Whatsapp Web seçeneğini seçin.
3-     Bu sırada telefonunuzdaki uygulamada da Whatsapp Web seçeneğini seçin.
4-     Bilgisayarda karşınıza gelecek QR kodu telefonda karşınızda bulunan kamera alanına okutun.
5-     Whatsapp Web’i bilgisayarınızda kullanmaya başlayabilirsiniz, telefonunuz ile senkronizasyonu sağlanmıştır.

Whatsapp Web’in aktifliğini sağlamak için telefonun internet bağlantısını kesmemeye özen gösterin. Whatsapp Web uygulamasını kullanırken dikkat edilmesi gereken bir diğer durum mobil veri kullanımını sınırlandırmak durumunda kalınmasıdır, bu amaç ile WIFI'ye bağlanılması daha doğru bir karar olacaktır.

Whatsapp Web'ten Nasıl Çıkış Yapılır?

Whatsapp Web'ten bilgisayar üzerinden kolayca çıkılış  yapılabilir lakin bununla birlikte telefonda bulunan Whatsapp Web'in açık olduğu bilgisayarları görme alanından da bu bilgisayarları görebilir birinden ya da tümünden çıkış sağlayabilirsiniz. Whatsapp Web sekmesi her işletim sistemi ara yüzünde farklılık gösterebilir ancak genellikle Whatsapp uygulamasında ayarlar kısmında bulunmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar