Telefon Hafızasını Temizleme Yöntemleri

Telefon hayatımızın her alanında kendine yer edinmiş iletişim araçlarından biridir. Her daim elimizin altında olan telefonlar ilk çıktığı yıllarda sadece konuşma ve mesajlaşabilme özelliğine sahipti.
Telefon Hafızasını Temizleme Yöntemleri
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte  zamanla radyo dinleme, müzik çalar, fotoğraf makinesi video kamera derken hayatımız internette girebilen, akıllı telefon diye tabir etiğimiz dokunmatik telefonlar icat edildi. Her ne kadar telefonların özelliği artsa ve hayatımızı kolaylaştırsa  da  birtakım sorunlar da beraberinde getirmektedir.

Özellikle akıllı telefonlar  dediğimiz modeller  çok hassa olduklarından dolayı çok titiz ve dikkatli kullanmakta  fayda vardır. Fotoğraf çekebilme internette girme, video çekme Facebook, Whatsapp, Messenger gibi daha sayamadığımız birçok dosyayı  destekleyebilen akıllı telefonlarda en çok karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi de telefon hafızasının  çabuk dolmasıdır.

Akıllı Telefonlarda Hafıza Neden Çabuk Dolar?

Akıllı telefon kullanıcıları cihazlarında  birden fazla uygulamayı telefonlarına yüklediklerinden dolayı cihazların hafızası dolar. Çünkü bu cihazların belli bir hafıza seviyeleri vardır. Teknolojinin gelişmesi ile çıkan akıllı cihazların  depolama kapasitesi artsa da çoğu telefonlarda hafıza yetersizliği görülmeye devam ediyor.

Bu durumda da kullanıcılar ya istedikleri uygulamayı indiremiyor ya da fotoğraf veya müzik indirmekte güçlük çekiyor.  Depolama yetersizliği yaşayan kişiler  bu sorunu aşmak için   telefonundaki uygulamalarını kaldırıyor veya  en sevdiği müzik ya da resim veya videolarını silmek zorunda kalıyorlar. Peki, bunun dışında bu sorunu nasıl aşabiliriz, akıllı telefonlarda depolama yetersiz sorunu için neler yapılabilir, işte size çözüm önerileri.

Akıllı Telefonlardaki Depolama Alanı Yetersiz Sorunları İçin Çözüm Önerileri

  Akıllı cihazınızda sık sık yaşadığınız depolama alanı yetersiz sorunu çözümü için;

•    Telefonunuzun ön belleğine alınmış harita ve konum bilgilerini silin.
•    Senkronize oynatma listesini temizleyin 
•    İşinize yaramayan fotoğraf ve videoları silin.
•    Arama motorlarından indirdiğiniz dosyaları silin.
•    Oynamadığınız oyunları ya da kullanmadığınız uygulamaları silin.

Yukarıdaki işlemleri yaparsanız akıllı cihazlarınızda meydana gelen depolama yetersiz sorununa çözüm bulabilirsiniz. Bunların dışında bazı telefonlarda yüklü olan Smart Manager ya da Google Playden indireceğiniz hafıza artırıcı uygulamalar ile depolama alanı yetersiz sorununuzu çözebilirsiniz. Sık sık video ve fotoğraf çekenlerdenseniz yedekleme uygulamalarını kullanarak fotoğraf ve videolarınız başka bir uygulamada saklayabilir ve hafıza sorununu önleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar