Sony Xperia XA Ultra Şebeke Sorunu ve Çözümü

Sony son yıllarda, teknoloji alanında adından çok sık söz ettirmektedir. Sadece telefon olarak değil, teknolojinin genel olarak tüm alanlarında ismi pozitif yönde geçmektedir.
Sony Xperia XA Ultra Şebeke Sorunu ve Çözümü
Otoriteler tarafından güven kazanmış bir firma olan Sony'in üretmiş olduğu Xperia XA Ultra telefonu, kullanıcılar tarafından oldukça sık bir şekilde tercih edilmektedir. Bu kadar çok talep görmesinin nedeni ise, kullanıcıların istedikleri uygulamaları rahatlıkla karşılıyor olmasıdır. Ayrıca kamera detayı gayet özenli üretilmiştir.

6'lık boyutuyla, kullanımındaki rahatlığıyla gayet kullanışlı ve fiyat ile alınan performans da birbirine eşit durumdadır. Fakat Xperia XA Ultra telefonunu satın alanlar, özellikle şebeke sorununa dikkat çekmektedir. Bu sorun ile ilgili en temel neden; şebekenin rahatlıkla çekmemesiyle alakalıdır.

Sony Xperia XA Ultra Şebeke Sorunu Çözümü

Aslında bu sorunun halledilmesinde birkaç çözüm vardır.

1.Yapılandırma Yapmak

Bu sorunu yaşayanlar için telefonların ayarlar kısmındaki şebeke ayarlarına girerek, oradan yapılandırma yapmak sorunun çözülmesine yardımcı olabilecek yollardan biridir. Bu çözümü daha detaylı anlatmak gerekirse;

•    Telefondan ayarlar menüsüne girmeniz gerekir,
•    Buradan diğer kategorisi seçmelisiniz,
•    Daha sonra mobil adımlar kısmı seçilmeli,
•    Burada karşımıza çıkan şebeke sorunu için, ekrandaki şebekelerden biri seçilmelidir.

2. Farklı Alanlarda Denenmeli 

Telefonların sinyal kaliteleri birbirinden farklı olmaktadır. Bu farklılık, şebekenin çekim hızı ve gücünü etkilemektedir. Telefonunuzu farklı alanlarda deneyerek aralarındaki çekme hızı ve gücü kontrol edilmelidir. Mesela; şehir merkezlerinde, ormanlık alanlarda, büyük binaların arasında ve akla gelebilecek birçok yerde bu kontrol yapılırsa sorun daha net anlaşılır.

3. SIM Kart Sorunu

Yıllardır kullanmış olduğunuz sim kartları, zamanla aşınır. Bunun nedeni de sim kartlarını telefonlarımızdan sık sık çıkarıp takmamızdır. Burada yaşanan sürtünmeden dolayı şebeke sorunu ortaya çıkmaktadır. Böyle bir durumda yeni sim kartına başvurulmalıdır.

Bu çözümlerden gerekli sonuçları alamayan müşterilerinin, yoğun şikayetine maruz kalan Sony, müşterilerindeki Xperia XA Ultra telefonları alıp yerine Xperia XZ ile değiştirme yaparak sorunu çözmeye çalıştı fakat bu durum bir süre sonra firmayı zarara uğrattığı belirtilerek, müşterilerinin bu taleplerini durdurdu.

Bir başka çözüm olarak ise, telefon darbe görmediği müddetçe garanti kapsamında kabul ederek, bunların tamirinin yapıp geri göndermekte buldu. Bu durum sonrasında, mobil hatlardan yapılan yazılım güncellemesi sonucu sorun çözülmüş oldu.

Yorumlar

Popüler Yayınlar