Samsung Galaxy Note 5 Batarya Sorunu Ve Çözümü

Samsung Galaxy Note 5 telefonlarında özellikle arka kapağın açılmaması, genelde çok sık bir şekilde karşılaşılan batarya şişmeleri için önlem alınması gerektiği anlamını taşır. Bu durum da telefon için ne kadar büyük bir tehlike teşkil ediyorsa, bizler içinde tehlike teşkil etmektedir.
Samsung Galaxy Note 5 Batarya Sorunu Ve Çözümü
Batarya sorunlarınızı halledebilmeniz ve telefonlarınızı daha uzun sürelerde ve bataryalarında herhangi bir şişme olmadan kullanmanız için birkaç tavsiye bulunmaktadır.

1. Telefon Patlamalarına Dikkat Edin

Telefon bataryaları her ne kadar ufak gibi görünse de, içerisinde bulunan kimyasallar sayesinde yaşanabilecek patlamalar, yangınlara bile sebep olabilir. Özellikle telefonun kapağının açılmaması, batarya şişmelerini kontrol etmenizi engeller.

2. Samsung Galaxy Note 5 Cihazınıza Özen Gösterin.

Yaşanabilecek batarya şişmelerinden dolayı özellikle de Samsung Galaxy Note 5telefonu olanlar, bu telefonlarına daha fazla özen göstermesi gerekiyor. Bataryanızın uzun süre dayanması ve şarjının gün içerisinde daha uzun süre yetebilmesi için telefonunuzu mümkün olduğunca şarjda kullanmamaya çalışmalısınız.

3. Bataryanızın Ömrünü Kısaltmayın

Telefonunuzu şarjdayken kullanmak, aynı anda hem dolum hem de bataryanın boşaltım yapması demektir. Bu işlem bataryanızın ömrünün kısalması anlamına gelir.

4. Telefonunuzu Uyku Saatlerinde Şarj Edin

Samsung Galaxy Note 5 cihazlarınızı uyku saatlerinde şarj etmeniz, telefonunuza fayda sağlar. Bu saatlerde telefonunuz sadece şarj işlemini yerine getirir ve zorlanma yaşamaz. Büyük bir kesim tarafından belirtilen, ‘’Telefonlar gece boyu şarjda bırakılmaz’’ ifadesi tamamen gerçek dışıdır. Artık yeni tarz bataryalar, doldukları zaman elektrik akımını durdurabilen özelliğe sahiptirler. Bu yüzden telefonun şarjda olmamasının hiçbir tehlikesi yoktur.

5. Telefonunuzu Ayda En Az 3 Kere Kapatın

Telefonunuzu ayda en az 3 kere, 3-5 dakika aralığında kesinlikle kapatın. Bu kapatma sonucunda, hem telefonunuzun geçici sorunları onarılacak, hem de pilinizin dinlenmesi sağlanacaktır.

6. Şarj Yüzdesini Kontrol Edin

Telefonunuzu kapatmadan, dinlenmeye almadan önce şarj yüzdesini kesinlikle kontrol edin ve telefonunuzu açtığınızda görülen şarj yüzdesiyle karşılaştırma yapın. Eğer en az %10-%15 oranında bir düşüş veya çıkış mevcutsa, bataryanız şişmiştir. Böyle bir durumda telefonunuzu en kısa sürede teknik servise götürün. Tabi bu bahsedilen durumlar, gün içerisinde gerçekleşen düşüş ve çıkışlardır. Bu durum eğer telefonunuz çalışır durumdayken de gerçekleşiyorsa, o zamanda teknik servise gitmenizde yarar var.

Yorumlar

Popüler Yayınlar