Rize’ye Ulaşım Ve Konaklama İmkanı

Rize ili oldukça güzel bir iklim yapısına sahiptir. Ancak her mevsimde yağış görülme ihtimali oldukça yüksektir. Özellikle kış aylarında bölgedeki yağış oranı artmaktadır. Yaz aylarında ise sıcaklık oranı fazla yüksek değildir.
Rize’ye Ulaşım Ve Konaklama İmkanı
Bu sebeple Rize’yi ziyaret etmek için en uygun zaman yaz aylarıdır. Yaz aylarında sıcaklık 20 derecenin üstüne çıkmaz. Bu da ziyaretçiler için mükemmel bir ortam sunar. Ancak zaman zaman yaz aylarında da bölgede yağış görülebilmektedir. Bu sebeple de ziyaret edilirken yağış ihtimali göz önünde bulundurulmalı ve ona göre kıyafet hazırlanmalıdır. Her ihtimale karşı şemsiye ve yağmurluk bulundurulmalıdır.

Rize’de Nerede Konaklanılır?

Rize iline olan turistlik ilginin özellikle son yıllarda büyük oranda artmasıyla ildeki konaklama seçenekleri de artmıştır. İlin her ilçesinde farklı konaklama çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle yaylaların yer aldığı kesinlerde butik yayla otelleri ve yayla evleri bulunmaktadır.

Ayrıca faklı özelliklere sahip pek çok büyük oteli de bulunmaktadır. Şehirde iyileştirici özelliğe sahip olan kaplıcaları bulunan oteller bile yer almaktadır. Otellerin fiyatları konumlarına ve güzelliklerine göre oldukça farklılık göstermektedir. Bu sebeple her bütçeden ziyaretçi için mutlaka bir konaklama çeşidi bulunur.

Şehir merkezinde konaklamayı tercih edenler için özellikle Aydar Resort Hotel, Kaçkar restort Hotel, ve Ridos Termal Otel Spa önerilmektedir. Şehir merkezinden biraz daha uzak kalmayı tercih edenler için ise Ramada Plaza Rize ve Ayder Villa De Pelit önerilmektedir. Bu otellerinin yanı sıra farklı otel seçenekleri de bulunmaktadır. Ayrıca bazı yerliler yayla evlerini de turistlere kiraya vermektedir.

Rize’de Şehir İçi Ulaşım Seçenekleri Nelerdir?

Rize ilinde şehir içi ulaşım otobüs ve minibüslerle sağlanmaktadır. Ancak özellikle bazı yayla kısımlarına bu şekilde ulaşım mümkün değildir. Ziyaretçilerin Rize’ye gelme amacı özellikle yaylaları gezmek ise bunun için en iyi ulaşım şekli otomobildir. Rize’ye kendi arabası ile gelmeyen ziyaretçiler Rize’den kolaylıkla araba kiralayabilirler. Rize’de pek çok farklı araba kiralama şirketi bulunmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar