Rize Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Rize şehri yaylaları ve ormanlarıyla adeta bir yeşillik cennetidir. Havası oldukça temizdir ve çok lezzetli bir çok farklı yemek çeşidi vardır. Türkiye’deki ormanların büyük bir kısmı Rize şehrinde bulunur.
Rize Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Bu sebeple de kestane, kayın, defne ve çınar gidi farklı ağaç çeşitlerine sahiptir. Yağış bakımından oldukça zengindir ve yılın her mevsiminde yağış görülebilir. Karadeniz turları ile yabancı ve yerli turistlerin büyük beğenisini toplayan Rize’nin ilgi seviyesi her geçen gün artmaktadır. Merkez dahil olmak üzere toplam 12 ilçesi bulunan Rize şehrinin her bir kısmı seyahat için oldukça elverişlidir. Turistleri ağırlamak için de farklı konaklama çeşitleri sunmaktadır.

Rize’de Gezilebilecek Alanlar

İklim koşulları sayesinde Rize, yılın her ayında ziyaretçi akınına uğramaktadır. Özellikle yaz aylarında yaylaları ve parkları gezmek oldukça rahatlatıcı ve keyiflidir. Ziyaretçiler yaylalarda yürüyüş yapabileceği gibi şelalelerde de rafting yapabilirler. Rize’nin ziyaretçilerine sunduğu seçenekler şunlardır:

Ayder Yaylası doğaya meraklı olan ziyaretçiler için mükemmel bir seçenektir. Yaz aylarının fazla bunaltıcı olmayan havası sayesinde ayder yaylasında yürüyüş yapabilmek mümkündür.
Su sporlarına meraklı olan ziyaretçiler için ise Palovit şelalesi önerilmektedir. Bu şelalede uzmanlar eşliğinde rafting yapma imkanı sunulmaktadır.

Kaçkar Dağları Milli Parkı’da ziyaret için bir diğer önemli yerlerdendir. Buraya otmobil ya da minibüs ile gitmek mümkündür. Kendi otomobili ile gitmek isteyen kişilerden giriş ücreti alınmaktadır. Otomobili olmayan kişiler ise ulaşım için 25 tl ödeyerek minibüs seçeneğini kullanabilirler. Bu parkta su sporlarının yanı sıra dağcılık ve heliski aktiviteleri de yapılabilir.
Bir diğer önemli ziyaret noktası ise Anzer yaylasıdır.

Anzer yaylası özellikle yaz aylarında farklı çiçeklerle kaplı olan manzarası sebebiyle turistler tarafından yürüyüş ve fotoğraf çekimi amaçlarıyla tercih edilmektedir. Yaylanın balı oldukça ünlüdür. Arilarin yayladaki farklı çiçek polenleri ile hazırladığı bu bal çeşidinin tadı oldukça güzeldir ve bu sebeple de fiyatı diğer ballara oranla daha yüksektir. Anzer yaylasında yemek yemek için farklı mekan seçenekleri bulunur. Ayrıca yaylada yamaç paraşütü ve rafting yapmak da mümkündür.

Etkileyici güzelliğe sahip olan bir diğer yayla ise Ayder yaylasıdır. Bu yaylanın en önemli özelliği iyileştirici özelliğe sahip olan kaplıcalarının bulunmasıdır. Özellikle romatizmal rahatsızlıkların tedavisinde oldukça etkilidir. Yürüyüş içinde mükemmel bir alandır. Yürüyüşünüzün sonunda yaylada bulunan küçük mekanlarda manzara eşliğinde çay içerken lezzetli hamsi yemeklerinden de yiyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar