Öğrenciler Kredi Alabilir Mi?

Geçmişte kredi almak çok zor hatta imkânsız iken günümüzde özel sermayeli bankaların artışı ve rekabet ortamının oluşması nedeniyle çok daha kolaydır. Sabit bir geliri bulunmayan kişiler de kredi başvurusu yapabiliyor.
Öğrenciler Kredi Alabilir Mi?
18 yaşını dolduran üniversite öğrencileri de öğrenim ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kredi çekebiliyorlar. ‘’Eğitime destek’’ kampanyaları ile her yıl bankalar öğrenciler için çeşitli kredi fırsatları sunuyor. Sabit bir geliri olmayan öğrenciler için sunulan kredi paketlerinin limiti düşük tutulsa da cazip ödeme seçenekleri ile ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri sağlanıyor. Herhangi bir gelir belgesi sunamayan öğrencilere her banka kredi imkânı vermese de bazı bankalar öğrenciler için özel eğitim kredisi fırsatları sunuyor.

Öğrencilerin Kredi Alabilme Şartları Nelerdir?

Öğrencilerin kredi talebinde bulunabilmeleri için bazı koşullar vardır. Bunlar;

•    18 yaşını doldurmuş olmak,
•    Öğrenci belgesi sunmak,
•    Kredi notunun iyi olması,
•    Çalışıyorsa gelir belgesi,
•    Bazı bankalar okul masrafları ile ilgili belge istemektedir.

Öğrencinin düzenli bir geliri olmadığı için bankalar öğrencinin ödeyebilme durumunu göz önünde bulundurarak genellikle uzun vadeli eğitim kredileri sunar. 48 ay gibi uzun vade ile kredi kullanabilmeleri sağlanır.

Öğrenci Kredisi Veren Bankalar

Öğrenci kredisi tüm bankalar tarafından verilmez. Ancak gün geçtikçe öğrenciye kredi imkânı sunan bankaların sayısı da artmaktadır. Şu an için öğrenci kredisi veren bankaları şu şekilde sıralayabiliriz; İş Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Denizbank, QNB finans, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, Odeabank, Fibabanka, Alternatifbank’tır. Bu bankalar gelir belgesi ve düzenli bir geliri olmadığı halde üniversite öğrencilerine kredi sağlıyor.

Öğrenciye eğitim kredisi sunabilmeleri için en önemli şartları ise kredi notunun iyi olmasıdır. Daha önce kredi çekip ödemelerini aksatan öğrenciler kara liste sınırlaması ile karşılaşarak kredi alamıyor. Eğer kredi notu ile ilgili sorununuz yoksa bu bankalara kredi başvurusunda bulunarak kısa sürede kredinizi alabilirsiniz.

Uzun vadeli olan öğrenci kredileri öğrencinin zorlanmadan ödeyebilmesini sağlıyor. Banka kredilerinden faydalanarak öğrenci eğitim masraflarını karşılayarak maddi sıkıntı yaşamadan öğrenim hayatını tamamlayabiliyor. Eğitime destek sağlamak amacıyla sunulan fırsatlardan faydalanarak öğrenci kredisinden yararlanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar