Mide Bulantısı ve Kusma Böbrek Yetmezliği Belirtisi Olabilir

Sağlıklı bir insanda iki adet böbrek vardır, bazı insanlarda tek olarak bile sağlıklı bir şekilde yaşamın sürdürülmesini sağlayabilir. Vücudumuzdaki kandan zararlı maddeleri arındıran organ böbreklerdir bu nedenle böbrek sağlığı dikkate alınmalıdır.
Mide Bulantısı ve Kusma Böbrek Yetmezliği Belirtisi Olabilir
Belki de sağlıklı bir şekilde yaşamımızı devam ettirmemiz için en önemli görevlerden birisini üstlenmektedir. Kanı zararlı maddelerden arındırdığı gibi vücudumuzdaki sıvı dengesini de korurlar. Birçok hormonumuzun salgılanmasında etkili olan böbrekler, tansiyonu da dengeler. Böbrek yetmezliği rahatsızlığı kendini hemen belli etmeye bilir. Ancak mide bulantısı ve kusma ile beraber kendini gösterebilir, bu nedenle mide bulantısı hafife alınmamalıdır. 

Böbrek Yetmezliği Belirtileri Nelerdir?

Böbrekler vücuttaki sıvı dengesini sağlayan organ olduğu için, böbrek yetmezliğinde vücuttaki sıvı dengesi sarsılacaktır. Ve bununla birlikte;

•    Güç kaybı
•    Nefes darlığı
•    Ayak ve ellerde şişlik
•    İdrar azlığı gibi belirtiler meydana gelir.
•    Mide bulantısı ve kusma da böbrek yetmezliği belirtisidir.

Mide bulantısı ve kusma birçok sıradan rahatsızlıkta başımıza geldiği için böbrek yetmezliğini
aklımıza getirmeyebilir. Gün içerisinde herhangi bir durumda mide bulantısı veya kusma yaşayabileceğimiz gibi sıradan bir soğuk algınlığı rahatsızlığı da mide bulantısı ve kusmaya sebep olabilir. Bu gibi durumlar eğer böbrek yetmezliği varsa bunun açığa çıkmasında bizi zaman kaybına uğratan durumlardır. Bu yüzden çok dikkat edilmesi gereken durumdur.

Mide Bulantısı Ve Kusma Böbrek Yetmezliğinin Habercisi Olabilir

Böyle bir problem ile karşı karşıya kalırsak hafife almadan önemsemeli ve böbrek yetmezliği rahatsızlığının diğer belirtilerinin üzerimizde olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Doktor kontrolünden geçmek belki de en önemlisidir. Hayatımızın devamı için büyük önem taşıyan böbreklerimizin sağlığı için belirtileri önemsemeli. Mide bulantısı ve kusma durumlarını hafife almamalıyız.

Böbrek Yetmezliğinin Tedavisi

Böbrek yetmezliğinde erken teşhisin oldukça önemli olduğunu belirtmiştik. İlaçla tedavi mümkün olsa da ileri bir böbrek yetmezliği durumunda böbrek nakli veya diyaliz gibi tedaviler de uygulanmaktadır. Tüm bu bilgiler ışığın da başımıza gelen en ufak ters durumun, paniğe kapılmadan aynı zamanda hafife alınmadan doktor kontrollerine gidilmeli ve doktorun uygun gördüğü tedaviye başlanmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar