LG G4 Performans Sorunu Ve Çözümü

Neredeyse telefon sektöründeki tüm marka ve model sorunlarından biri olan ve konuda çokça şikayet alan performans sorunu, LG G4 serisinde de görülmektedir. Özellikle de akıllı telefonların hayatımıza girmesinden sonra çok sık rastladığımız bu sorun, birkaç işlem yapılarak hemen halledilmektedir.
LG G4 Performans Sorunu Ve Çözümü
Bu performans sorunu, içerisinde çok fazla içerik barındırdığından dolayı akıllı telefonlarda bu kadar sık görülmektedir. Aslında bu sorunu yaşayan kişilerde, hangi akıllı telefon, hangi model, eski veya yeni olmasının hiçbir önemi yoktur. Çünkü esas sorun, bu telefonların depolama alanına yüklenmiş olan, boyutu fazla veya cihazı zorlayacak düzeyde çalışan uygulamalardan kaynaklanmaktadır.

Bu uygulamalar cihazda; kasma, donma veya aşırı ısınma yaparak önemli derecede performans düşüklüğüne neden olur. Özellikle de aşırı ısınma sonucunda oluşan donma ya da kasma durumları, mevcut kullanılan programın, sağlıklı bir şekilde çalışmamasına sebep olur. LG G4 performans sorunundan kurtulmanız için yapılması gerekenlerden ilki, özellikle telefonunuzun geliştirici özelliğine sahip olması gerekir.

Bu özelliğe sahip olmak için de, telefonunuzun Ayarlar kısmından Cihaz Hakkında kısmına, oradan da Yapım Numarası yazan bölüme gelip, buraya en az 8 defa tıklayarak işlemi aktive edin. Bunun sonucunda karşınıza, ‘’artık geliştiricisiniz’’ ibaresi gelecektir. Daha sonra ana menüye gelip oradan da ekran animasyonlarına gelerek tüm hepsini devre dışı bırakmalısınız.

Gereksiz Ve Kullanılmayan Verileri Silin

Telefonunuzda veya herhangi bir elektronik cihazınızda, depolama alanı ne kadar fazla olursa olsun fark etmez, kullanmadığınız uygulamaları kaldırmadığınız müddetçe telefonunuz veya cihazınızın performansı düşecektir. LG G4’ün performans sorunlarından biri de kullanmadığımız uygulamaların telefonunuzda fazladan yer kaplamasıdır. Telefonunuzda boş biçimde duran, görmeseniz aklınıza bile gelmeyecek olan uygulamalarınız, aslında cihazınız için ileriki zamanlarda büyük bir sorun haline dönmektedir. Eğer ki bu gereksiz uygulamaları LG G4 telefonunuzdan kaldırırsanız, telefonunuzdan daha fazla verim alırsınız.

Uygulama Geçmişinizi Temizleyin

Günlük hayatımızda artık vazgeçilmezlerimizden olan Facebook, Twitter, İnstagram, Whatsapp ve benzeri birçok uygulama, cihazların performanslarında aşırı düşüklüğe sebep olmaktadır. Sürekli olarak sistem yürüten bu uygulamalar, kullanılan sıklığa göre cihazınızda depolama tarafından kısarak, veri alışverişi yapmaktadır.

Bundan dolayı uygulama geçmişinizi temizlemeniz, cihazınızın performansı açısından çok faydalıdır. Bunu yapmak içinde LG G4 telefonunuzdan Ayarlar kısmındaki Uygulama Yöneticisinde bulunan Yüklenen kısmına gelerek, buradaki uygulamaları silmeniz gerekir. Bu durum herhangi bir hesap silme falan gerçekleştirmez. Sadece uygulama üzerinde temizlik yapar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar