Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır

Günümüzde insan yaşamanı kolaylaştıran ve nakit taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran kredi kartları ile istediğiniz ürünü güvenilir bir şekilde alabiliyorsunuz. Sektör içerisinde bulunan tüm bankaların kredi kart hizmeti bulunuyor.
Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır
Farklı hizmet içerikleri ile sunulan bu kartlar avantajlı alım dünyasının anahtarını da size sunuyor. Kredi kartına sahip olabilmeniz için bankaların belirlediği bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlara uygun değilseniz sahip olamayabilirsiniz. Başvurularınızı bankaların web sitelerinden yapabildiğiniz gibi ilgili şubelerden de yapabilirsiniz. Onay sonrası kartınız adrese gelerek size teslim edilir. Şifre belirleme aşamasından sonra güvenle kullanım sağlayabilirsiniz.

Sigortam Yok Kredi Kartı Nasıl Alabilirim

Bankalar kredi kartlarını verecekleri zaman sizin kredi not durumunuza bakarlar. Eğer kredi notunuz düşük ise kredi kart almanız zorlu bir sürece girer. Ayrıca bankalar ile ödeme dengesizliği de yaşıyorsanız almanız zorlaşacaktır. Bankalar kredi kartı verir iken sigortanızın durumuna bakarlar. Ancak veriliş aşamasında şart olarak aranmadığı için sahip olabilirsiniz. Sadece limitiniz düşük olacaktır. Limit arttırma aşamasında sizde maaş bordrosu isteyecekleri için hep aynı limit ile kalabilirsiniz. Sigortanız yok ise başvuru yaparak kısa sürede kartınızın adrese gelmesini sağlayabilirsiniz.

Nasıl Kredi Kartı Alınır

Almak istediğinizde ilgili bankalara başvurmanız yeterli olacaktır. Bankalar başvuruları internet sitelerinden kabul ettiği gibi şubelerinden de başvuru formunu doldurarak alım yapmanıza imkan tanırlar. Başvuru sürecinde sizden ek belgeler de isteyebilirler. Bu ek belge isteme kredi notunuza göre değişkenlik gösterebilir.

Kredi Kartı Kim Alabilir

Hangi sektör içerisinde olursanız olun her Türk vatandaşı kredi kartı alabilir. Yasal olarak 18 yaşını doldurmanız yeterli olacak ve belirli bir gelire sahip olmanız istenecektir. Gelir beyan edemeyenler de yeni yönetmeliğe göre bankanın onayı ile en az 1000 TL’lik bir limit alımı yapabilirler.

Nasıl Kredi Kartı Çıkarırım

Çıkarmak istediğinizde kimliğiniz ile başvuru yapmanız yeterli olacaktır. İsterseniz de online olarak bankaların web siteleri üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Online formu doldurmanız durumunda sizden ek bir belge istenmiyor. Ayrıca sürecin daha güvenilir ve hızlı olmasına da yardımcı oluyor.

Kredi Kartı Nasıl Kullanılır

Günümüzde kartlar işyerlerinin posları ve internet üzerinden sanal poslar üzerinden kullanım sağlanıyor. İşyerlerinden herhangi bir ürün aldığınızda kişi kartınızı pos makinesine takar ve tutarı girer. Daha sonra şifrenizi girmeniz sizden istenir. Şifreniz size aittir ve kimse ile paylaşmamanız gerekir. Bu şekilde aktif olarak kullanım sağlayabilirsiniz. İnternet üzerinden ise kredi kart numaranızı ilgili ürün alımı tamamlandıktan sonra girmeniz istenir. Buraya güvenlik kodunu ve son kullanma tarihi gibi detayları da eklemeniz gerekir. Daha sonra alışverişiniz tamamlanır. İnternet üzerinden kullanım sağlayacaksanız mutlaka güvenilir alışveriş sitelerini tercih etmeye özen gösterin. 

Hangi Kredi Kartı Daha İyi 

İlk defa kart alacaksanız kartın özelliklerini mutlaka dikkat edin. Bunun için de Bonus ve Word özelliği olan kartları tercih edebilirsiniz. Taksit ve indirim seçeneklerinin olması sayesinde avantajlı bir şekilde ürün veya hizmetlere erişim sağlayabilirsiniz.

Hangi Kredi Kartı Hangi Bankaya Ait 

Kredi kartının hangi bankaya ait olduğu kredi kart numarasından anlaşılabilir. Ancak bu özelliğin tüketici tarafından bilinmesi zordur. Kartın bankaya ait olduğunu en kolay anlamanın yolu kartın özelliğinin bilinmesidir. Aşağıdaki özelliklere sahip kredi kartının hangi bankalara ait olduğunu görebilirsiniz.

•    BONUS Kredi Kartını Veren Bankalar: ING, Denizbank, TEB, Akbank, Şekerbank, Fibabank, Türkiye Finans şeklindedir.

•    MAKSİMUM KART Hangi Bankanın: Maximum kart veren bankalar İş Bankası ve Ziraat Bankası’dır.

•    WORLD CARD Veren Bankalar: World Card veren bankalar Yapıkredi, Vakıfbank, TEB, Albaraka, Anadolu Bank şeklindedir.

•    AXESS Kredi KArt Veren Bankalar: Citibank, Odeabank ve Akbank şeklindedir.

•    PARAF Kredi Kartı Veren Bankalar: Halk Bankası.

•    CARD FİNANS Kredi Kartı Veren Bankalar: Finans Bank.

•    ADVANTAGE Kredi Kartı Veren Bankalar: HSBC Bankası.

Hangi Kredi Kartı Daha Avantajlı

Günümüzde en çok tercih edilen kart türleri bonus ve word özelliğine sahip olan kartlar olarak yer alır. Bu kartlar ile ilgili kampanya seçeneği oldukça çoktur. Ayrıca bazı ürünlerde taksit imkanının da çok olması alımı daha da kolaylaştırır. Bunun için tercih ederek kullanım sağlayabilirsiniz.

Hangi Kredi Kartı Yıllık Ücret Almıyor 

Kredi kartları hayatı kolaylaştıran etkenlerin başında geliyor. Doğru kullanımı sayesinde ilgili hizmet veya ürünlere daha güvenilir bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Günümüzde İş Bankası maximum kartta ücret bulunmuyor. Kuveyttürk de kredi kartı konusunda müşterilerine yardımcı olarak aidat almıyor. Yapıkredi bankasının Eko kart özelliğine sahip kartından da ücret alınmıyor. Halkbankası, Finansbank kartlarına da aidatsız başvuru yapabilirsiniz.

Hangi Kredi Kartı Uygun

Rahat ve güvenilir bir kredi kartınızın olmasını istiyorsanız kartın özellikleri hakkında bilgi sahibi olmanız yararınıza olacaktır. Avantajlı bir karta sahip olmak isterseniz Word ve Bonus özelliğine sahip olan kartları tercih ederseniz daha iyi bir kullanıma sahip olabilirsiniz.

Hangi Kredi Kartı Mil Veriyor  

Kredi kartları sayesinde harcamalarınızdan puan kazanabilirsiniz. Bu da kartın özelliğine göre değişkenlik gösterir. Günümüzde mil kazandıran kredi kartları aşağıda belirtilmiştir. Düzenli bir uçuşunuz var ise bu kartlara başvuru yaparak düzenli bir mil kazandırabilirsiniz.

•    Garanti bankası Miles
•    Yapıkredi Adios
•    İşbankası Maximiles
•    Akbank Wing

Kaç Kredi Kartı Alabilirim 

Bir kişi tüm banka kredi kartlarına başvuru yapabilir. Her bankadan kredi kartı alabilirsiniz. Ancak verilecek limitler düşük olacaktır. Gelirinize bağlı olarak limitleriniz 4 katı olur. Sizin geliriniz 2.000 TL ise kartınızın limit de 8.000 TL olur. Bir kartınızın limiti tek kartta toplanmış ise diğer bankalar size kart vermeyecektir. Limitinizi düşürerek diğer bankalardan başvuru yapabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar