iOS 10 Problemleri Nasıl Çözülür?

iOS 10 ile yaşanan problemler bir türlü son bulmuyor. Bu konu ile ilgili şikayetler her gün artarak devam etmektedir. Yeni güncellemelerle birlikte iOS 10’da yaşanan sıkıntıların giderilmesi planlanmaktadır.
iOS 10 Problemleri Nasıl Çözülür?
Fakat bu güncellemeler gelene kadar sıkıntıların giderilmesi için yapılabilecek bazı işlemler bulunmaktadır. Kısa pil ömrü, bluetooth sorunu, iPhone ve iPad donması tarzında birçok problem iOS 10 yükleyenler için bir sorun haline gelmiştir.

iOS 10 Pil Ömrü Sorunu

Geçen aylarda büyük bir yazılım güncellemesi gerçekleşti. iOS 10, cihazlara birçok yeni uygulama kattı. Bundan dolayı pil ömründe azalma yaşanması düşünülmesi doğaldır. Pil ömrünü uzatabilmek için;

•    Ayarlar Gizlilik Hareket ve Fitness durumunu seçerek ilgili ayarı kapalıya getirin. Apple Watch’da bu durumu kullanmanıza zaten gerek yok. Bu tarz ayarlar ile pil ömrünüzü uzatabilirsiniz.

•    Wi-Fi bağlantısını kullanmadığınız zamanlarda kapatın. Bir de hücresel veri durumunu açtığınız zaman Wi-Fi’nin kesinlikle kapalı olmasında yarar var.

•    Ayarlar > Pil işlemini yaparak hangi uygulamaların ne kadar güç harcadığını takip edebilirsiniz. Gereksiz uygulamaları kapatıp, pilden tasarruf sağlayabilirsiniz.

iOS 10 Telefon Donması Sorunu

iOS 10 sürümünün sonuncusu, birçok iPhone sistemlerinde donmalara sebep oldu. Bundan önceki Beta’larda da aynı problem yaşanmıştı. Bunun çözümü de iTunes da saklıdır. Problemi çözmek için cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın ve cihazınızı Restore edin. Böylece sorun ortadan kalkmış olacaktır.

iOS 10 Wi-Fi ve Bluetooth Sorunu

Bu problem genelde her seride yaşanmaktadır. iOS 10 bu konuda pek farklılık göstermedi. Bu konudaki çözüm ise şu; Ayarlar - Genel – Sıfırlama -  > Ağ Ayarlarını sıfırla kısmındaki bütün seçenekleri kapatın. Bu çözüm ile sorun kalmaz.

iOS 10 Güncellemesi Sonrası Titreşimin Olmaması Sorunu

Kullanıcıların bir kısmı, iOS 10 güncellemesi sonrası, gelen mesajların ardından titreşim olmadığından şikayetçidir. Bunu düzeltebilmek için güç ile home tuşlarına aynı anda 10 saniye kadar basılı tutacaksınız. Sonra cihaz tekrar başlayacak. Eğer bu yöntem işe yaramaz ise, cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekir. Bu işlemi yapmadan önce yedekleme yapmalısınız. Ayarlar- Genel -Sıfırlama kısmından fabrika ayarlarına dönmelisiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar