Huawei Mate 20 Pro Su Altında da Kullanılabilecek!

Huawei Mate 20 Pro IP68 sertifikasına sahip akıllı telefonlardan olmakla birlikte, yüksek derece korumaya sahip olan bu telefon, su ve toz sızdırmasına karşı duyarlı olacak şekilde üretilmiştir.
Huawei Mate 20 Pro Su Altında da Kullanılabilecek!

IP Sertifikası Nedir ve Ne İşe Yarar?

Son zamanlarda çıkan akıllı telefonlarda dikkat çeken özellik olan IP68, cihazın toza ve suya dayanıklı olduğunu tescilleyen bir belgedir. IP67 suya ve toza dayanıklı olduğunu belirtir. IP68 sertifikasında ise 6 rakamı cihazın toz geçirgenliğinin sıfır olduğunu ve 8 rakamı ise kullanma kılavuzunda belirtilen basınç ve sıcaklıklarda su geçirgenliğinin olmadığını belirtir. Tavsiye edilen derinlik 1.5 metredir.

Telefonla Su Altı Çekimi Yapmak Mümkün Mü?

IP68 sertifikası ile kanıtlanmış olan su ve toz koruması sayesinde Huawei Mate 20 Pro herhangi bir ek korumaya ihtiyaç duymadan yalın haliyle 1,5 metre derinliğinde, su altında en fazla yarım saat kullanılabiliyor. Dayanıklılığıyla dikkat çeken Huawei Mate 20 Pro ‘nun su altı kullanımı bununla da sınırlı değil.

Üretici firmanın kullanıcıya sağladığı yenilikler bununla sınırlı kalmamış olup, yeni bir telefon kılıfı tasarlayıp bu kılıf sayesinde telefonun 5 metre derinlikte 1 saate kadar kullanılmasına olanak sağlamıştır. Özel su altı kamera moduna sahip olan Huawei Mate 20 Pro, su altında da başarılı fotoğraf çekilebilmesini mümkün kılıyor.

5 metre derinlikte kullanım yalnızca özel kılıfla mümkün olup, telefonun tek başına kılıfsız olarak 1,5 metre derinlikte ve yarım saat süreyle kullanılabildiği unutulmamalıdır. Kılıfta bulunan su altında telefonun rahat kullanımına imkan sağlayan tuşlar da bulunuyor. Kılıf şu anda Çin’de satışa sunulmuştur.

Huawei Mate 20 Pro Dayanıklı Mı?

Leica marka üçlü kamera ve flaşın bir arada kullanıldığı arka kamera sistemi, telefona görsel açıdan incelik katmıştır. Telefonun ön camında 3 boyutlu cam bir diğer adıyla gorilla glass olarak adlandırılan dayanıklı cam kullanılmıştır. Ön cam test edilirken, arkası da cam olan telefona hiçbir zarar gelmemesinin nedeni düz bir cam yüzey yerine pürüzlü ve tırtıklı bir cam kullanılmış olmasıdır. Bu özelliğiyle Huawei Mate 20 Pro ‘nun daha dayanıklı olması mümkün kılınmıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar