Galaxy S10 İşlemcisi ile Herkesi Şaşırtacak

Samsung, Galaxy S10 modeli üzerindeki çalışmalara tüm hızıyla devam etmektedir. Son zamanlarda yaşanan gelişmelerle 2019 yılına damgasını vurması beklenen Samsung Galaxy S10 işlemcisi hakkında birçok detay gün yüzüne çıktı.
Galaxy S10 İşlemcisi ile Herkesi Şaşırtacak
2019 yılının ilk aylarında tanıtılacak olan Galaxy S10 modeli ile ilgili daha detaylı ve yeni gelişmeler yaşanıyor. Samsung Galaxy S10 ile birlikte piyasaya sürülecek olan yeni nesil işlemci sisteminin, ikinci nesin NPU tasarımıyla kendinden söz ettireceğe benziyor.

Yeni Nesil İşlemci Dönemi: Exynos

Galaxy S10 akıllı telefonu ile piyasadaki dengeleri değiştirmeyi, bozmayı düşünen Samsung, ayrıca Galaxy S10 işlemcisiyle adından söz ettirmek adına baya ideali durumdadır. Yapılan paylaşımla, NPU birim tasarımıyla geleceği doğrulanan Galaxy S10'un işlemcisi, bu sayede bir önceki işlemcilere kıyasla 2 kat daha hızlı olacak.

Ayrıca güç tasarrufu konusunda yine 2 kat daha dayanıklı olacağı bildirilen Exynos işlemcisi, akıllı telefonları farklı bir boyuta taşıyacak. Ayrıca yine paylaşılan bilgiye nazaran bu yeni nesil işlemcinin, Galaxy S10 kamerası tarafından çekilen fotoğrafları işlemede de görev alacak. Ses tanıma ve video kaydetme gibi özelliklere de görev verecek olan Exynos işlemcisi, her açıdan rakiplerini geçmek istiyor. Bu yeni nesil işlemci, Exynos 9820 adıyla adlandırılacak.

Bu işletim sisteminde Nöral işletim sistemi de yer alacak. Nöral işletim sistemi ile yapay zekanın tüm özelliklerinden faydanılması hedefleniyor. Galaxy S10'dan sonra üretilecek olan Galaxy Note modeline de ilham kaynağı olması düşünülen bu işlemci, ilk olarak Galaxy S10 ile piyasaya tanıtılacak.

Samsung Galaxy S10 için hangi özellikler beklenmektedir?

Galaxy S serisinin onuncu yılı kutlamaları için tasarlanan bu S10 serisi ile Samsung S modellerinde yaşanan fazla enerji tüketimini de düzenlenmesi amaçlanıyor. Önümüzdeki sene MWS 2019 kapsamında açıklanacak olan Samsung Galaxy S10 modelleri, teknik bakımdan en son teknoloji ile donatılmış şekilde ilgililerin karşısına çıkacak.

Hangi modeller piyasaya sürülecek?

Üç farklı model şeklinde tanıtılacak olan bu Galaxy serileri; S10, S10 Lite ve S10 Plus olmak üzere 3 modelin birlikte tanıtımı gerçekleşecek. Tabi bu 3 modelinde kamera ve teknik özellikleri birbirinden farklı olacak. Bunlar haricinde de Snapdragon işlemcisinden de gücünü alacak olan Galaxy S10'un 4, 6 ve 8 GB olmak üzere üç farklı RAM kapasitesine sahip olacağı belirtildi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar