Sonbahar Makyaj Trendleri

Görüntüsünü sonlandırmak isteyen bayanların son dokunuşları arasında yer alan makyaj, uygulama şekilleri, kullanılan renkler ve renklerin kullanım miktarına göre kişiyi bir anda değiştirebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli konu, makyaj yapıldıktan sonra doğallığını bozmamak, cildinizde makyaj yokmuş gibi izlenip yaratmak son dönemlerin trendleri arasındadır.
Sonbahar Makyaj Trendleri
Burada önemli olan cildinize uyguladığınız küçük dokunuşların istediğiniz bölgeleri biraz daha ortaya çıkarması, doğal görünümünü yaptığı makyajla kaybetmemesi ve cildinizde var olan makyajın sanki yokmuş gibi durması gerekmektedir. Özellikle sonbahar aylarında tercih edilen bir makyaj türü olmalı ve sadece istediğiniz bölgeler kış aylarına uygun bir şekilde ortaya çıkarılmaktadır. Amaç cildin soğuktan korunması için kamufle edilmesidir.

Cilt Tipinize Göre Hangi Makyaj Daha Uyumludur?

Kış mevsimine makyajıyla damga vurmak isteyenler için bu sezonda da hemen hemen her kadının göz, saç ve yüz rengine hitap edebilecek bir tonlamaya yer verildiği görülmüştür.  Bu tonlama ile sezonda yepyeni makyaj trendlerinin bomba etkisi yapması bekleniyor. Bu kapsamda sonbahardan esinlenilerek soft renklere öncelik verildiği görülüyor. Buradan anlaşılıyor ki kadınların daha çok güzelliğini ortaya çıkaracak ve doğallıktan yana olmalarını sağlayacak renklere uygun makyaj yapmaları öneriliyor.

Pastel Renklerle Gelen Güzellik 

Sezonda renklerin hemen hemen çoğu kullanılmıştır; ancak daha genç ve güzel bir görünüm için pastel renkler bu yıla damgasını vurmayı hedeflemektedir. Ünlü makyaj sanatçılarından edinilen bilgilere göre özellikle Türk kadınının göz ve bakışları ciddi derecede dikkate alınması gereken konulardan bir tanesidir. Bu sebeple yoğun kullanılan eyelinerve kaşların düzeltilmesi, gözlere daha çok derinlik katacak ve bakışların anlamlı olmasına yardımcı olabilecektir.

Normalde pek çok makyaj ustasının gözlemlerine göre, Türk kadını yoğun yapılan makyaj uygulamalarında kendini daha mutlu hissetmekte ve tercihini daha çok yoğun ve hatların daha keskin olduğunu belirten bir yöntemle makyaj yapılmasını istemektedir.  Ancak bu sezon güzellik ve doğallık ön planda tutulmakta, yani pastel renklerin verdiği doğallık bayanların yüzünü ve gözlerini daha çok ortaya çıkaracağı için sofiste makyaj yapılması uygun görülmektedir.

Turuncu, gümüş, altın, yeşil ve mavi renklerin bu sezonda daha çok yapılmasının amaçlandığı ve sezonun en trend renkleri olduğu görülmektedir. Özellikle buğday tenli bayanlar için son derece ideal bir seçimdir.Bronz ve gece mavisi ile yapılan göz makyajları da sezona damgasını vuran renkler arasındadır. Her sezon değişiklikten yana olması arzu edilen bayanların makyaj seçenekleri arasında bu sezonda elmacık kemiklerini ön planda tutulacak renklerle ortaya çıkarılması da istenmektedir. Cildin daha taze bir görünüme kavuşması için açık renkli allıklar, kirpiklere bol eyeliner, dudaklara ise canlı renk ruj sürülmesi önerilmektedir.

Sezonun En Canlı Renklerinin Yarattığı Etkiye Siz De Kapılmak İstermisiniz?

 Her zaman taze bir cilde sahip olmak tüm bayanların arzu ettiği bir şeydir. Bunun için yiyecekler, içecekler ve solunan havaya kadar ciltte oluşabilecek etkiler göz önünde bulundurulmalı ve cilt bakımlarını yaptıktan sonra sezonun en yeni sonbahar makyaj trendleri ile birlikte cildinize pastel tonların oluştuğu bir kombinle sağlıklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Kış aylarında ciltte oluşabilecek kuruluk ve çatlaklıklara aynı zamanda maske görevi yapan makyaj, her türü olumsuzluğun üstesinden gelen tek kurtarıcıdır.

Bu sebeple cildinde olumsuz bir etki ile karşılaşan bayanın kapatıcılık etkisi ve tazelik görüntüsü veren bir makyajla bu durumun üstesinden gelmesi beklenmektedir.Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki stres, alkol ve sigara gibi faktörler cildin canlılığını yitirip, cildin yıpranmasına ve eğer bakım yapılmazsa cildin yapısının bozulmasına sebep olabiliyor. Bu kapsamda makyaj ustalarından gerekli bilgiler alınarak hem taze bir cilt hem de sağlıklı bir cilt elde edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar