El Yapımı Düğün Hazırlıkları

Hayatınız boyunca hayalini kurduğunuz bir düğün için tarih belirlendikten sonra hem çiftin hem de yakınlarının güzel vakit geçirmesi de düğün sahibinin en temel dilekleri arasında yer alıyor. Bu sebeple her şeyin kusursuz olması için dikkat edilmesi gereken bir takım yöntemler bulunuyor.
El Yapımı Düğün Hazırlıkları
Evlilik sürecinin kapsamlı bir şekilde ilerlemesi ve yaptığınız düğün planının programlı bir şekilde ilerlemesinin sağlanması gerekiyor. Bu süreçte hem almanız gereken birçok karar hem de yapmanız gereken birçok şey ortaya çıkıyor.

Deneyimli bir firmadan yardım almanız bu sorunların üstesinden kolayca gelmenize sebep olurken, evlilik hazırlıkları içerisinde olan çiftin bu uzun, zorlu ve meşakkatli ilerleyen yolu yaptığı başarılı bir firma seçimi ile kolayca atlatması bekleniyor. Yüzükler takıldıktan sonra gelenek ve göreneklerimizin ya da modern yaşantımızda izlerini bulabileceğimiz hazırlıkların yapılması, unutulmaz anlara sahne oluyor.

Bunların içinde el yapımı ürünlerden ortaya çıkardığınız hediyelikler ömür boyu evlenecek çiftten hatıra olarak saklanırken yine verilecek ikramlarında düğün hazırlıkları yapan çiftin misafirlerini ağırlamak için yapabileceği sunumlar içerisinde yer alması gerekiyor. Ne tür bir hazırlık yapacağını bilemeyen çiftlerin imdadına koşan ve hazırlıkların yapılması gerektiği konularda yardımcı olmayı amaçlayan deneyimli firmalar sayesinde bu süreç hem kolay hem de hızlı bir şekilde atlatıldıktan sonra sıra düğünün keyfini çıkarmaya geliyor. Herhangi bir organizasyon firmasından yardım talep ederek oluşturulan el yapımı ürünlerinin içerisinde olmasını istediğiniz tüm detaylara yer veriliyor.

Düğün Hazırlıklarına Başlangıç

Bu kapsamda ilk akla gelen ve sırasına göre yapılacak hediyelikler kına gecesi ile başlıyor. Bu günde kına malzemelerinden tutup, konsept rengi ve dağıtılacak hediyeliklere kadar her şey özenle hazırlanıyor. Gelin ve damadın kıyafet seçimi, orkestra seçimi, mekan seçimi ve fotoğrafçı seçimi en başta ilerleyen bir süreçtir.

Tüm bunlar hazırlandıktan sonra, kına masası ya da tahtı, o masanın rengiyle uyumlu içi lavanta dolu kesecikler, yine gelin ve damadı temsil eden magnetler ve kına paketleri hazırlanıp gelen misafirlere dağıtılarak bu gecenin kalıcı olması sağlanıyor. Daha sonra girişilen düğün hazırlıkları içerisinde yer alan gelinlik ve damatlık seçimi, mekan seçimi, orkestra ve fotoğrafçı seçimi, nikah şekeri, davetiye ve düğün pastası gibi tüm hazırlıklar, talep edilen konsepte en uygun bir şekilde listelenerek, hepsi el emeği ürünlerden oluşturulmaya çalışılıyor.

Düğün Konseptinin Belirlenmesiyle Ortaya Çıkan El Yapımı Hediyelikler

Düğün davetiyesi bilindiği gibi davet edilen misafirler için bir çağrı, nikah şekerin el yapımı olursa hem davetlilerin özel olduğunu hissetmeleri hem de hatıra olarak saklayabilecekleri için modern ya da nostaljik bir hava estirmeli, düğün pastanız ise ağızlarda güzel bir tat bırakmalıdır. Bu kapsamda düğün hazırlıkları yaparken el emeği ürünler daha makbul bir izlenim yaratır. Birde düğün konseptiyle dağıtılacak hediyeliklerin uyum içinde olması akıllarda daha fazla kalmanıza sebep olabilecektir.

Eğer düğün için bir tema belirlemediyseniz bu durumda da nikah şekeri ve hediyeliklerin saklanması mı yoksa bir yerde kullanabilecekleri ürün mü olmalı bunun kararını vererek ortaya bir ürün çıkmasını sağlayabilirsiniz. Her iki durumda da orijinal bir karar vermeniz düğününüze olan ilgiyi attıracak ve misafirlerin hem keyifli bir gün yaşamalarına hem de hafızalarından silinmeyecek bir anı olmasına sebep olabileceksiniz.

Düğün Hazırlıkları İle İlgili Projeler 

Düğün organizasyonu içerisine dahil edebileceğiniz hediyelikler, el yapımı düğün hazırlıkları konseptine uyumluluğu misafirler için her zaman ayrı bir önem taşır. Memnuniyet önemlidir, ancak bütçenizi kontrol altında tutmak istiyorsanız geri dönüşüm projelerinden yararlanabilirsiniz. Bu kapsamda hem daha özel hem de anlamlı hediyeliklerin ortaya çıkmasına sebep olur, hem de akıllarda yaratıcı hediyeliklerinizle daha fazla kalırsınız. Bu durumda organizasyon firması ile anlaşarak düğün planlarınız için ilk adımlarınızı atabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar