Kişisel Gelişim Kitaplarının Yararları

Hiç kimse geri dönüp her şeye yeniden başlayamaz. Ama herkes bugün başlayıp yeni bir son yaratabilir. Kişisel gelişimde ne kadar ileri gidebilirsiniz sorusunu şuan kendinize sorup acaba nasıl yapabilirim, gibi tereddütte olabilirsiniz.
Kişisel Gelişim Kitaplarının Yararları
Peki bu tereddütte yazarlar bizim ne işimize yarıyor, gerçekten bize ne katıyorlar yada ne katmaya çalışıyorlar. Ancak ilk kim olduğunuzu kendinize sorarsanız  daha faydalı bir ilerleme kaydedebilirsiniz ve kendinizi keşfetmeye başlarsınız işte tam bu devrede düşünürler kendinizi keşfetmeye yardımcı olabilmek için  gelişim kitaplarını devreye sokuyorlar.

Kendimizi Keşfedelim

İlk olarak kendimizi keşfedelim, aynaya baktığımızda kendimizde neler görüyoruz. Nelerden hoşlanıyoruz. Nelerden korkuyoruz. Sorularını kendimize sorarak yola koyulmaya ne dersiniz? Kendimizle yüzleşelim, ilgi duyduğumuz alanlar ile kendimize hedefler koyarak planlarımızı yapalım.

Korktuğumuz şeylerden kaçmamayı ilk hedefimiz olarak alıyoruz, ilgi alanınız için ilk önce kendimize bir düşünür bulmamız gerek çok kitap okuyan biri değilseniz önerimiz olarak. Mümin Sekmen’i ele alabiliriz. Düşünürümüzün  'İNSAN İSTERSE' kitabını ele alabiliriz. Kitabında sıfırdan başlayan insanların hayat öykülerini ele alarak insanların bir şeyleri nasıl başaracağını çok neticeli bir şekilde anlatmıştır.

Hayatınızın en dipte olduğunuzu düşünüyorsanız, belki de hayatım bu zaman kadar böyle ilerlediyse bu zamandan sonra daha iyi bir yere gelmeyeceğini düşüyorsanız, çok yanılıyorsunuz demektir. Bu sizin gözünde daha hiç bir kişisel gelişiminiz için herhangi bir adım atmamışsınız demektir.

Özgüveninizi Arttırın

Kişisel gelişimiz çocukluğunuzdan bu güne kadar, iç güdüsel olarak her zaman aslında sizin yanınızda sizinle gelişmeyi beklemektedir. Yaşınız 7 den 70 kadar sizin kendinizi keşfetmenizi ve yetişmenizi bekler. Çoğumuz kendimizi geliştirmekte yanlış yollar seçeriz, hatalar yaparız yaptığımız hatalardan ders çıkarmakta zorlanıp kendimize farklı yollar arayışına sokarız.

Fakat yeni yollar aramak yerine yaptığımız hataların farkına varıp kendimize daha yüksek konumlara getirebiliriz. İşte tam bu devrede düşünürlerimiz devreye girmekte, kişisel gelişiminizi tamamlamış olabilirsiniz. Bunu kötü bir şey olarak düşünmeyiniz. Yaşınız kaç olursa olsun, kendinizi geliştirmek için her zaman vaktiniz vardır. Nefes alıyorsak hiç bir şey için geç değildir, geç kalmamışsınızdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar