Berat Albayrak Kimdir?

21 Şubat 1978 İstanbul doğumlu olan Berat Albayrak aslen Trabzon Of’ludur. Lise eğitimini Fatih Kolejini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü bitirerek tahsis öğrenim hayatına yurt dışında devam etmiştir.
Berat Albayrak Kimdir?
2002 yılında ABD New York’ ta ki PaceÜniversitesi LubinSchool of Business’te finans üzerine yüksek lisans yapmıştır. İşletme yönetimi yüksek lisansı eğitimi sırasında Çalık Holding bünyesinde görev yaptı.

Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra enerji kaynaklarının finansmanı alanında doktora yaptı. 2007 yılında Çalık Holding’ de Ceo (Genel Müdür) olarak görev yaptı. Bu görevinden 2013 yılında ayrılarak Sabah Gazetesi’nde Yeni Türkiye yeni ekonomi başlığı ile köşe yazarlığı yaptı.


Berat Albayrak 9 Nisan 2014 tarihinde kurduğu BTİ Eğitim Kurumları’nda yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır.2 Ekim 2014 tarihinde abisi Serhat Albayrak ve Ömer Faruk Kalyoncu ile birlikte Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’nı kurmuştur.

Berat Albayrak’ın Evlilik Hayatı

11 Temmuz 2004 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük kızı Esra Erdoğan ile evlenmiştir. Bu evlilikten 3 çocuğu olmuştur.

Berat Albayrak’ın Siyasi Hayatı

2015 yılı milletvekili seçimlerinde İstanbul’dan Ak Parti Milletvekili adayı olarak girdiği seçimle siyasi hayata adım atan Berat Albayrak, 12 Eylül 2015 tarihinde parti yönetimine girmiştir. 1 Kasım 2015 tarihli seçimlerde tekrar İstanbul’dan milletvekili olarak seçilen Berat Albayrak, 24 Kasım 2015 tarihinde 64.hükümet kabinesinde yer alarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirilmiştir.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Ak Parti İstanbul 1.Bölge’den milletvekili olarak seçildi ve 9 Temmuz 2018 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni sistemde hükümetin Hazine ve Maliye Bakanı olarak halen görev yapmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar