Anadolu Üniversitesi'nin Örgün ve Açıköğretim Sistemi

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde bulunan üniversite açık ve örgün olarak eğitimine devam etmektedir. Üniversitenin 2 kampüsü bulunmaktadır. Bunlardan birisi Yunus Emre Kampüsü, Diğeri ise İki eylül kampüsüdür.
Anadolu Üniversitesi'nin Örgün ve Açıköğretim Sistemi
Yerleşim açısından değerlendirildiğinde Yunus Emre kampüsü şehrin neredeyse ortası denilebilecek bir bölgede bulunuyor. Ulaşımı çok kolay sağlanmaktadır. Kampüsün tek zorlayıcı tarafı ise Yunus Emre(Ana) kapısının girişinde bulunan yokuş olarak karşımıza çıkmaktadır. İki eylül kampüsü ise Yunus Emre kampüsü ile kıyaslandığında uzak bir bölgede kalmaktadır. Ve iki Eylül kampüsüne erişim “kırmızı 4” adı verilen otobüslerle sağlanmaktadır. Bunun yanında üniversite hem örgün hem açıköğretim eğitimleri vermektedir.

Öğrenciye Sağladığı Avantajlar

Öğrenciler üniversite yemekhanesinden 1 TL’ye yemek alabilmekteler. Yemekler özel olarak diyetisyenlere hazırlatılıp öğrencilere sunuluyor. Öğrenciler kampüslerde her alanda ücretsiz wifiye bağlanabilmektedirler. Üniversite kütüphanesi 7/24 açık tutulmakta ve bunun yanında gece 12’de öğrencilere ücretsiz sıcak çorba dağıtılmaktadır. Yunus Emre kampüsünde Atatürk Kültür Merkezi ve Sinema Anadolu bulunmaktadır.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan tiyatrolar konservatuvar öğrencileri tarafından sergilenmektedir. Oyunları izlemek isteyen öğrenciler cüzî bir ücret karşılığında keyifli dakikalar geçirmektedirler. Sinema Anadolu da gösterilen filmler ise özelikle Cannes film festivalinde ve diğer film festivallerinde ödül almış filmler olmaktadır.

Üniversite çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıp, bu etkinliklerle öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktadır. Üniversitenin büyük bir çoğunluğu Türk olmasına karşın her yıl erasmus ve erasmus+ ile yüzlerce öğrenci misafir etmektedir.

Üniversite yabancı öğrencilerle Türk öğrencileri kaynaştırmak için yabancı öğrencilere rehberlik etmek ve evini açmak isteyen Türk öğrencilerden bir grup oluşturup birbirleri ile etkileşime geçmelerini sağlamaktadır. Bunun yanında açıköğretim sistemi ile dünyanın öbür ucuna erişebilmektedir.

Açıköğretim Sistemi 

Açıköğretim sistemi ile binlerce öğrenciyebilgiyle buluşma imkanı sağlıyor. Üniversitede Öğrenme yönetim sistemi(LMS) olarak Blackboard uygulaması kullanılmaktadır. Bu uygulama öğrencilerin yer ve zaman fark etmeksizin bilgiye ulaşmalarını sağlamaktadır. Açıköğretim sisteminin yanında “İkinci Üniversite” hizmeti verilmektedir.

Üniversitenin ücretli hizmetlerinin yanı sıra ücretsiz hizmetleri de bulunmaktadır. Proje uygulaması olarak başlayıp geliştirilen AKADEMA ile binlerce öğrenciye ulaşılmaktadır. Akademada yaklaşık 16 kategoride 40’ın üzerinde ders bulunmaktadır. Derslere katılım sağlayıp gerekli yeterlilikleri sağlayan öğrencilere katılım belgesi verilmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar