Tüp Bebek Son Çare Mi?

Çiftlerin korunmasız olarak bir yıl ilişkilerine rağmen bebek sahibi olamamaları durumunda gerekli tahlil ve araştırmalar sonucunda tedavi yöntemlerine başvurulur.
Tüp Bebek Son Çare Mi?
Araştırmalar sonucunda elde edilen bilgiler doğrultusunda hekim ve çiftlerin kararına dayalı olarak tedavi sürecine başlanır. Tüp bebekten önce denenen yöntemler vardır.

Tahliller Ve Araştırmalar

•    Öncelikle kadının adet düzeni takip edilir.
•    Yumurta kalitesine bakılır.
•    Düzenli üreme olup olmadığı tespit edilir.
•    Erkekten spermiyogram tahlili istenerek sperm sayısı, hareketliliği tespit edilir.

Kadındaki Problemler Üzerinden Tedavi Yöntemleri

Hap ile tedavi
Bütün bu tahlillere rağmen sadece adet düzeninde düzensizlik varsa yumurtlama günü hesaplanarak adet düzenlemesi ve devamlılığı sağlanır.

Yumurtlama olmuyorsa yumurta geliştirici haplar ile desteklenir. Yumurtlama oluyor ancak çatlamıyor ise yumurta çatlatıcı iğne ile çatlatılır ve ilişki önerilir. Bir kaç ay hap ve çatlatma iğnesi ile tedaviye devam edilir.

Aşılama Yöntemi İle Tedavi
Hap ile olan tedaviye vücudun cevap vermemesi durumunda hekim yönlendirmesi ile aşılama yöntemine geçilir. Aşılama yönteminde ilk olarak kadın yumurtlama yapmıyor ise yumurtlama sağlayacak göbekten vurulan ve sıkı takip yapılması gereken tedavi uygulanır. İğne ile olan tedavi bittikten sonra doktor kontrolünde kadındaki yumurtalar bakılır. Yumurtalar gelişmiş ve kalitesi güzel ise eşlerinde isteğine bağlı olarak yumurtlama döneminde ilişki önerilir yada aşılama yapılır.

Aşılama Nasıl Yapılır?

Aşılama yöntemi oldukça ağrısız ve acısız yöntemdir. Anne yada baba adayı hiç acı hissetmez. Çok kolay olan bu yöntem uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Aşılama yöntemi herkeste uygulanmaz. Öncelikle baba adayının spermlerinin olması gereklidir. Ayni şekilde kadınında yumurtlama yapması gerekmektedir. Bu özellikleri taşımayan kişilere aşılama uygulanmaz, uygulansa bile sonuç vermez. Çift bu iki faktörü de taşıyor ise tüp bebek denemelidir.

AŞILAMA NEDİR VE NASIL YAPILIR?

Aşılama öncesi kadın cinsel organına losyon ve benzeri gibi kimyasal içerikli şeyler sürülmemelidir. Baba adayı da sperm kalitesini düşürmeme kadına alkol sigara gibi zararlı alışkanlıklardan kurtulmalıdır. Anne adayı gerekli özel bölge temizlikleri yapıldıktan sonra bir şırınga içerisinde baba adayından alınan spermler vajina içerisine enjekte edilir. Aşıla tamamlandıktan sonra anne adayı biraz dinlendirilir. Son kontroller yapılır ve günlük yaşantısına geri döner.

Yorumlar

Popüler Yayınlar