Sağlıklı Yaşam Önerileri

Sağlıklı yaşamak için önce sağlıklı beslenme; hemen - hemen herkesin aklına ilk düşen 1 dilim ekmek, kibrit kutusu kadar peynir, 5 adet zeytin ve bol yeşilliklerden oluşan salatalar oluyor.
Sağlıklı Yaşam Önerileri
Yıllardır her platformda karbonhidratların ve yağların zararlarından her zaman uzak durulması gerektiğinden bahsediliyor. Hâlbuki hayatımızdaki her şeyi bu kadar kısıtlamak sağlıklı beslenmek değil aksine vücudumuzu besinlerden yoksun bırakmaya çıkıyor.

Sağlıklı beslenme dediğimizde her besinden yeterli ve dengeli bir şekilde tüketmemiz gerekiyor. Bunu hayatımızın rutini haline getirmek ve tabi ki ihtiyacımız olduğu kadar (Kişiden kişiye göre 2 ile 3 litre arasında değişebilir) su tüketmek bu işin en önemli noktalarından biri.

Sağlıklı Beslenme İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ana öğünlerinizi atlamayın; eğer vücudunuz ihtiyaç duyuyorsa beslenmenize mutlaka sağlıklı ara öğünlerde ekleyin. Öğün atlamak enerji düzeyinizi azaltacağı gibi bir süre sonra yaşam kalitenizi de azaltacaktır.

Çeşitli beslenin! Her gün aynı besinleri yemek size sıkıcı gelebilir ve bir süre sonra bu alışkanlıktan vazgeçmek isteyebilirsiniz. Her şeyden az az kararında tüketin.

Meyvelerin Gücüne İnanın

Meyveler bizim için doğal glikoz kaynağıdır. Porsiyon ölçülerine dikkat ettiğiniz sürece hiçbirini yemekten korkmanıza gerek yok. Bir paket kare çikolata yerken korkmuyorsunuz da bir adet muz veya portakal yerken mi şekerden korkuyoruz?

Sağlıklı Yağları Tüketmeyi Tamamen Bırakmayın!

Zeytinyağı, avokado yağı, Hindistan cevizi yağı gibi yağlar tüketebileceğimiz ve vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılaması için kararlı bir ölçüde öğünlerimizde kullanabileceğiniz besinlerdir. Bunları hayatımızdan tamamen kısıtlamamız enerji kaybına yol açacaktır.

SAĞLIKLI YAŞAM NEDİR?

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN NELER YAPMALIYIM? SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Ayçiçek yağı veya katı yağların fazla tüketilmesi ise yüksek tansiyon, kolesterol, kalp damar rahatsızlıklarına yol açacağından sağlıklı beslenme listelerinde kullanımları oldukça kısıtlanmıştır.

Ne Kadar Tuz Kullandığınıza Dikkat Edin

Tuz özellikle vücutta su tutulmasına sebep olduğu için vücudumuza zarar veren bir gıdadır. Dünya üzerinde son yıllarda tuza karşı açılan savaş, hatta bazı ülkelerde restoranlarda masaların üzerindeki tuzlukların kaldırılması gibi kurallar insanların aslında tüketilmesi gerekenden daha fazla tuz tükettiklerinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkmıştır.

Alkolü Bırakın

 Her ne kadar son yıllarda özellikle kırmızı şarap için kanseri önlüyor şeklinde haberler çıksa da alkol içeren içeceklerin kalori oranı oldukça yüksektir. Ve bunun vücudumuza vereceği zarar eminiz ki yarardan daha fazladır. Sağlıklı yaşama kararı alıyorsak alkolü mümkün olduğu kadar azaltmamız hatta tüketmememiz gerekmektedir.

Son olarak sağlıklı yaşamın altın kuralı tabi ki düzenli spor veya egzersiz hiçbirini gerçekleştiremiyorsak hafif tempolu yürüyüştür. Düzenli olarak gerçekleştirilen fiziksel aktiviteler en az besinler kadar sağlığımıza sağlık katacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar