Kitap Okuyarak Zamanı Değerlendirmek İsteyenlere Öneriler

Toplum olarak boş zamanlarımızı televizyon karşısında kanal kanal dolaşarak telefonda bilgisayarda oyun oynayarak geçiriyoruz bu zamanları, kitap okuyarak geçirirsek daha verimli ve kaliteli zaman geçirmiş olacağız.
Kitap Okuyarak Zamanı Değerlendirmek İsteyenlere Öneriler
Boş zamanlarımızı bilgisayar televizyon başında geçirmek beynimizde körelmesine ve uyuşmasına sebep oluyor ama kitap okumak beynimiz çalıştırmaya yardımcı oluyor.

Bunun yanında otobüs beklerken yani bekleme yapılan yerlerde de kitap okumayı alışkanlık haline getirirsek zamanı daha çabuk ve eğlenceli geçirebilir yeni bilgiler sahip olabiliriz.

Bu konuda batılı ülkelerin bizden daha önde olduğunu her şekilde görüyoruz. Sahip oldukları her boş zamanda yanlarında bulunan kitapları okuduğuna şahit oluyoruz çoğu zaman.

Kitap Okumanın Yararları Nelerdir?

Kitap okumak insanın düşünce ufkunu genişletir buda bize olaylar karşısında daha geniş açılarda düşünmemize yardımcı olur, aynı zamanda insanın kendine olan güvenini artırır.

Ayrıca kitap okuyan insanların kelime dağarcığı da daha zengin olur buda karşı tarafla konuşmamızda bize daha etkili olmamızı sağlar. İnsan ilişkilerini güçlendirir daha çok kelime dağarcığı düşünce kapasitemizi ve kültürümüzü arttırır.

Kitap okuyarak öğrendiğimiz yeni  kelimeler  bizim daha kültürlü ve daha bilgili olduğumuzu karşı tarafa gösterir. Bu durum bizim kendimize olan özgüvenimizi geliştirir. Özgüveni sağlam bireyler gelecekte daha başarılı olurlar. Kitap okumak insan için en kolay öğrenme yoludur.

İnsanlar sahip olduğu bilginin  %60 okuyarak öğrenir bunun bilincinde olan gelişmiş ülkeler yeni gelecek olan nesillere kitap okuma alışkanlığı edindirmek için birçok olanak sağlıyorlar. Okuma alışkanlığı insanın kendisi için yapacağı en büyük iyiliktir.

Kitap Okumanın Kazanımlarını Maddeler Halinde Sıralamak Gerekirse

1-     Kitap okumak hayata farklı bakmamızı sağlar.
2-    Kitap okumak stersi azaltır.
3-     Kitap okumak anlama gücümüzü kuvvetlendirir.
4-    Kitap okumak okul hayatımızda başarı sağlar.
5-    Kitap okumak bilgi dağarcığımızı ve kelime hazinemizi çoğaltır.
6-    Kitap okumak iş hayatımız da başarı düzeyimiz yükseltir.
7-    Kitap bizim için en iyi arkadaş dır.
8-    Kitap okumak dünyaya ve insanlara karşı bakış açımızı değiştirir.
9-    Kitap okumak hayal gücümüzü genişletir.
10-    Kitap okumak insanlara ilaç gibi gelir.
11-    Kitap okumak insanı olgunlaştırır, insanın düşüncesini geliştirir.

Kitap okuma sabır ister, kararlılık ister.  Kitap okuma insana heyecan ve umut verir. Kitap okumayı sürdürmek bizim elimizdedir ve kitap okuma alışkanlığını bizden sonraki nesillere aktarmak da yine anne ve babanın elindedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar