Yapay Zekanın Gelecekteki İnsanlığa Yararları Ve Zararları

Günümüz de teknolojinin ne kadar geliştiğini görüyoruz. Yapay zeka, insanlığa yararları oldukça fazla ve oldukça sınırsızdır. Çünkü neredeyse yapay zeka hata verme ihtimali neredeyse sıfır noktadadır Şimdi insanlığa yararlarını şöyle bir düşünelim.
Yapay Zekanın Gelecekteki İnsanlığa Yararları Ve Zararları

Yapay Zekanın Yararları

Yapay zekanın, uzay araştırmaları için oldukça yararlı olduğunu biliyoruz. Akıllı robotlar icat edilebilir. Yakıt çıkarmak, madencilik araştırmaları gibi bunun oldukça faydası olabilen akıllı bir iştir. Akıllı makineler insanlığı oldukça değiştirebilir. İş yükünü tamamen robotlara yükleyebilirsiniz. Robotlara, yapay zeka sayesinde inanılmaz yararlarını görebilirsiniz.

Ayrıca robotlar duygulardan yoksun olduğu için doğru kararlar verebilirler, o yüzden hata yapma ihtimali olamaz. Robotların, yüklenen yapay zeka sayesinde, insanlara olan ihtiyaç gittikçe azalır. Yararlarını saydıkça, yapay zeka ne kadar da cazip bir şey olduğunu görüyoruz. Peki şimdi gelelim zararları nelermiş?

Yapay Zekanın Zararları

Yapay zeka sayesinde günümüz insanları, robotlar, akıllı makinelere olan ilgilerinden dolayı, insanlara olan ihtiyaçları azalmaya başlamıştır. Çünkü yapay zeka, insanların yapamayacağı işleri yapıyor. yapay zeka, en büyük dezavantajı mutlaka bakımları, onarımları, yüksek maliyede olmasıdır. sürekli güncellemeler gereken makinelerdir.

Makineler, oldukça bir çok veriyi beyninde depolayabilir. Fakat, insan beyni kadar etkili değildir. Yapay zeka, eğer bütün dünyayı sararsa insanlara ihtiyaç kalmayacak ve işsizlik oranı neredeyse sona erecek.

Makinelerin yönetimi, yanlış insanların elinde yönetilmeye devam ederse, bu felakete yol açabilir. Çünkü, yapay zekanın yani makinelerin bir isi yaparken düşünme yetkileri yoktur. Eğer ki yapay zeka insanların yerini alırsa ki bu olmasın zaten bizi köleleştirip yok edebilir. Çünkü günümüzde savaşların olduğu ülkeleri görüyoruz. Akıllı makineler sayesinde, robotlar üretilip insanlığa zarar verdiğini görebiliyoruz.

Makineler Yaşam Kalitesini Arttıracak

Makineler yaşam kalitesinin artmasına da yardımcı olacak. Özellikle ev hayatı içerisinde temizlik yapabilecek ve hatta yemek bile yapabilecek makineler bulunacak. Size de bu makineleri doğru bir şekilde yönlendirme kalacaktır. Yapay zeka günümüzde aktif olarak kullanılıyor. Ancak zaman içerisinde bu kullanım oranında artış yaşanacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar