Suya Düşen Telefonunuzu Hayata Geri Döndürün!

Hepimizin başına zaman zaman çeşitli kazalar gelmektedir. Her ne kadar aksiliklere karşı önlem almaya çalışsak da bazen başarılı olamayabiliyoruz. Özellikle yaşadığımız modern çağda belki karşılaşabileceğimiz en büyük talihsizlik can dostumuz olan telefonun suyadüşmesidir.
Suya Düşen Telefonunuzu Hayata Geri Döndürün!
Kazaların önüne geçemememiz onlardan kurtulmama ihtimalimiz olmadığı anlamına gelmez. Çeşitli ortamlarda ve çeşitli şekillerde cihazınız suya maruz kalabilir. Bu evinizde su veya kahve içerken onların dökülmesi sonucu olabileceği gibi telefonunuzun denize düşmesi sonucu da olabilir.

Cihazınız suya düştüğünde onun içindeki veriler kaybolacak, yeni bir telefon almam gerekecek ve yine masraf olacak diye düşünmeyin. Siz yeter ki ümidinizi kaybetmeyin, sizler için suya düşen telefonunuzu ve eğer varsa aksiyon kamerası ve tablet gibi elektronik cihazlarınızı kurtarmanızda yardımcı olacağız.

Tuzlu Sudan Tatlı Suya

Telefonunuzu denize düşürdüyseniz çıkarttığınız gibi tatlı su dolu bir kaba koymalısınız. Kap içinde bekleyen telefonunuzu bir havlu veya bir bez yardımıyla kurulayarak sim kart ve hafıza kartı gibi materyallerini çıkartarak hoparlör kısmını kulak çöpü yardımıyla kurulamalısınız. Kuruyana kadar telefonunuzu şarja takmayı denemeyiniz. Aksi halde voltaj kaynaklı bir sorun yaşamanız muhtemeldir.

Pirincin Emici Gücü 

Suya düşen telefonlar için başvurulan en yaygın ve en sık yöntem ise pirinç kullanmaktır. Yapmanız gereken ilk işlem sudan çıkardığınız telefonunuzu kapatmak ve eğer bataryasını çıkarılabilir ise çıkarmak olmalı. Telefonunuzu derhal pirinç dolu bir kabın içerisine koymalı ve yaklaşık 24 saat bu kap içerisinde kalmasını sağlamalıyız.24 saat sonra pirinç tarafından nemi çekilen telefonumuzu açmalı ve çalışıp çalışmadığını, cihazın hoparlörünü ve temel özeliklerini kontrol etmeliyiz.

Bunları asla denemeyin!

Her ne kadar elektrikli süpürge kullanarak cihaz içindeki sıvının çekilmesi ve saç kurutma makinesi ile cihazınızı kurutmanız ve cihazı sallamak gibi yöntemler cazip görünse de aslında yapılabilecek en büyük yanlışlardır. Bu tarz yöntemler uygulamanız onu kurtarmak yerine suyuna kart ve telefon içindedaha çabuk yayılmasına sebebiyet verip telefonunuzun oksitlenmesine ve paslanmasına kadar yol açabilir.

Bunların dışında telefonun ısından uzak tutulmasıgerekiyor. Güneşte kalan bataryaların patlama ihtimalinden kaçınmak için telefonun bir çantada veya gölgede kalmasını sağlamak en mantıklı yaklaşımdır.Kısacası, doğru teknikleri uygulamak cihazınızı geri dönülemez hasarlardan kurtarmanızda yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar