Meral Akşener Kimdir?

Meral  Akşener  18 Temmuz 1956 tarihinde Kocaeli’nin İzmit ilçesi’nin  Gündoğdu Köyü’nde dünyaya geldi. Selanik göçmeni  Tahir Ömer Bey ve Sıdıka Hanım’ın kızı olan Akşener’in ailesi aynı zamanda Balkan Türk’üdür.
Meral Akşener Kimdir?
Eğitimi Ve Mesleği

1974 yılında Bursa Kız Öğretmen Lisesini Tamamladı. Bunun ardından 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun olan Akşener  1979 ve 1982 tarihleri arası gibi kısa bir süre öğretmenlik yapmasının ardından,  1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi  Kocaeli Mühendislik Fakültesi araştırma görevlisi oldu.

Doktora ve Yüksek Lisansını ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde gerçekleştirdi.

Siyasete Girişi Ve İlerleyişi

1995 yılında Doğru Yol Partisi (DYP)  Kadın Kolları Başkanı oldu. Meclise ise aynı yıl Türkiye Genel Seçimleri’nde Doğru Yol Partisi Kocaeli Milletvekili olarak girmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Doğru Yol Partisi İstanbul 20. Dönem ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 23. Dönem Milletvekili seçilmiştir.

Ayrıca 21. dönemde ise Doğru Yol Partisi Kocaeli Milletvekilliği’ne seçildiğinde Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi koalisyonunun oluşturduğu 54. Hükümette bir dönem İçişleri Bakanlığı da yapmıştır. Şuan ise halihazırda “Türkiye İyi Olacak” isimli sloganıyla kurulan İyi Parti’nin lideri konumundadır.

Evliliği ve Kişisel Yaşamı

Meral Akşener 1980 yılında Makine Mühendisi Tuncer Akşener ile evlendi. Bu evlilikten olan Fatih Akşener (d. 1984)  isimli bir evlada sahip olan Meral Akşener güler yüzlü ve sevecen bir kişi olması ile özel hayatında tanınıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar