Kalp Yetmezliği Hastalığı Kadınlarda Artarken Erkeklerde Düşüş Yaşanıyor!

Kalp yetmezliği sebebiyle hastaneye başvuran kadın sayısı artış olduğu görülürken, erkeklerde tam tersine hastaneye başvuran erkek sayısında azalma olduğu belirtildi. Anadolu Ajansı haberinde; Kanada'da da bulunan Ottawa Üniversitesi Kalp Enstitüsü tarafından yapılan araştırma da Kanada Tıp Derneği Dergisinde (Canadian Medical Association Journal) yayımlandı.
Kalp Yetmezliği Hastalığı Kadınlarda Artarken Erkeklerde Düşüş Yaşanıyor!
Araştırmalarda, Kadınlar için kardiyovasküler hastalıklardan dolaylı ölümlerin %35'inin kalp yetmezliği rahatsızlığından dolaylı olduğu gözlemlenirken, Yakın dönemdeki gözlemlere göre, genel olarak kalp yetmezliği rahatsızlığında düşüş olduğu gözlemlendi.

Erkek Hastalarda Düşüş Olduğu Belirtildi Kalp yetmezliği rahatsızlığında cinsiyet dolaylı farklılıkları araştırma yapan uzmanlar, 2009-2014 senelerinde kalp yetmezliği teşhisi bulunan 90 binden fazla kalp rahatsızlığı hastasının verilerini gözlemledi.

Kalp yetmezliği hastası olan hastalardan bir sene sonra, kadın hastaların yaklaşık yüzde 17'si, erkek hastaların da yüzde 15’inin hayatını sona erdiği gözlemlendi. Araştırma sırasında, Teşhisi bulunan kadın hastaların hastaneye başvurma oranlarında erkeklerden önde olduğu, binde 98 oranında kadının hastaneye kaldırılırken erkeklerde ise oran binde 91'de kaldı.

Kalp yetmezliği teşhisi ile başvuran kadın hasta sayısının, erkek hasta sayısından fazla olduğu araştırma sonucu öğrenilmiş oldu. Ottawa Üniversitesi Kalp Enstitüden Dr. Louise Sun açıklamasında: Araştırmanın kalp yetmezliği rahatsızlığında cinsiyet farklılığı üzerine yapılan ilk çalışma olduğunu dile getirdi.

Kalp Yetmezliği Nedir? Hangi Durumlarda Görülür.

•    Kalp yetmezliği, kalp kaslarının düzgün şekilde çalışamamasıdır. Kalp yeteri kadar kasılamaz, sonucunda da daha az kan pompalar.

•    Kalp yetersizliği çoğunlukla Yüksek tansiyon veya kalp krizi gibi hastalıklarda görülür.

•    Kalp yetersizliği hastası olan hastalar zamanında tedavi olmazlarsa hayati riski taşırlar.

Bununla beraber, zamanında teşhis konulup uygun şekilde tedavi uygulanırsa, hastalar hayatları kaliteli olarak devam edebilir. Kalp Yetersizliğinin Belirtileri Kalp yetmezliği sonucu kalbin, yeterli kan pompalayamaması vücudun farklı bölgelerinde veya akciğerlerde sıvı birikimi oluşur. Bu olayda farklı belirtiler ortaya çıkarabilir. Kalp yetmezliği sonucu oluşan bazı belirtiler.

•    Nefes darlığı

•    Yorgunluk Şişme (ödem) Hızlı kilo alma Öksürük

Bu belirtiler bir veya birden fazla olabilir. Eğer teşhisi bulunan hasta uygun tedavi uygulanırsa belirtilerden hiçbirinin görülmemesi de normal olarak kabul ediliyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar