Kadın Giyim Tarz Modellerinde Farklılık Arayanlara Öneri

Günümüzde kıyafet stilleri oldukça çeşitlidir. Her birey kendi karakterini yansıtan bir stil benimser ve ona uygun giyinmeye özen gösterir. Öncelikle genç yaştaki insanların genel olarak sportif bir stili olduğunu görüyoruz, onun dışında klasik kıyafetler daha üst yaşlarda gözlemleniyor.
Kadın Giyim Tarz Modellerinde Farklılık Arayanlara Öneri
Ülke olarak moda açısından gün geçtikçe gelişen bir ülkede yaşıyoruz, moda konulu televizyon programlarının çoğalması da bunu onaylar nitelikte. Bu stilleri açıklamak gerekirse:

Sportif

Daha çok genç kesim tarafından tercih edinilen sportif stile sahip olmak oldukça kolay. Bir tişört, bir pantolon ile bunu yansıtmak mümkün. Bol tişörtler, spor tayt, sırt çantaları, kepler, spor ayakkabı ve spor montlar bu insanların vazgeçilmezleri. Bu stilde takı olarak siyah kalın bileklikler ve mat, gösterişsiz kolyeler kullanılabilir.

Klasik

Daha çok kurumsal işlerde çalışan kişilerin tercih ettiği gömlek ve kalem etek, derli toplu saç, zarif takılarla kombin edilir. Uzun saçlar bu stili tamamlar, topuz ve at kuyruğu haricinde su yolu yapılmış saçlar da tercih edilebilir.

Marjinal

Kesinlikle uçuk bir görüşü vardır. Kendine güvenen, farklı olmaktan hoşlanan kişiler tarafından tercih edilir. Daha çok aykırı figür, renk ve parçalar bir arada kullanılarak farklı bir ahenk oluşturur. Marjinal saç kesimleri de bu stil için vazgeçilmezdir. Bu tür kesimlere örnek vermek gerekirse; kısa kesilmiş kâküller ve saçlar, bir tarafı kazıtılmış modeller dikkat çekiyor. Bu kesimler renkli saçlarla bir araya gelince tamamen marjinal bir görünüm elde edilir. Günümüzde en bilindik temsilcisi Lady Gagadır.

Bohem

Rahat, anı yaşayan, gezgin ruhlu kişilerin tercihidir. Daha çok Çingen bir stil olan bohem kıyafetlerin her insana yakışmadığını da söylemek gerekir. Bohem olmak isteyen bir kişinin dolabında İspanyol paça pantolonlar, renkli ve büyük takılar, madeni taşlarla bezenmiş sandaletler, etekli pantolonlar, şalvarlar ve çiçekli etekler, büyük beden elbiseler, tüy ve püskül detaylı parçalar kesinlikle mevcuttur. Dantel parçalar için de bolca yer ayrılır. Bot tercihleri kesinlikle bohem stiline uygun taba veya vizon rengi botlardan yanadır. Renkli camlara sahip gözlükler büyük yardımcıdır. Ayrıca hasır şapkalar da bohemlerin vazgeçilmezleri arasındadır.

Gotik

Özellikle siyah renginin ön planda olduğu bir stildir, kalın dolgu topuklu siyah ayakkabılar ve botlar önemli parçalardır, siyah ağırlıklı makyaj, pudra ile beyaz olması sağlanan ten, siyah oje ve koyu renk ruj tercih edilir. Bu stil içinde siyah haricinde mor da ön plandadır. Metal detaylı parçalar, kuru kafa desenli tişörtler, deri siyah tayt ve deri mini eteklere fazlasıyla yer verilir, etek veya bilek pantolon altına giyilen siyah file ya da yırtık çoraplar gotiklerin vazgeçilmezlerindendir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar