Göz Kararması Ciddiye Alınması Gereken Hastalıkların Habercisi Olabilir Mi?

Gündelik hayatta hepimizin en az bir kez tecrübe ettiği bu durum, anlaşılabileceği üzere günlük yaşantımızın getirdiği etkilerden meydana gelen basit bir durum olabileceği gibi zaman zaman farklı rahatsızlıklarında habercisi olabiliyor.
Göz Kararması Ciddiye Alınması Gereken Hastalıkların Habercisi Olabilir Mi?

Gözlerimiz Neden Kararıyor?

Vücudumuzu farkında olmadan aç ve susuz bıraktığımızda başımıza gelme ihtimalini arttırdığımız bu durumun en büyük destekçilerinden birisi de artan hava sıcaklıkları. Bunların stresle bir araya geldiği durumlarda hem vücudumuz hem zihnimiz zayıf düşüyor.

Beslenme bozukluğumuz kan ve vitamin değerlerinin düşmesine sebep olabiliyor veya çok düzenli besleniyor olsak dahi eğer halihazırda seyreden bir kansızlık probleminiz varsa bu problemi deneyimleme ihtimalimiz yüksek. Kimi zaman kullandığımız ilaçların yan etkileri de buna sebebiyet verebilmektedir.

Yukarıda bahsettiğimiz basit etkilerden muzdarip iseniz bir dahiliye uzmanına görünüp kan değerlerinizi kontrol ettirmeniz yerinde olacaktır.

Göz Kararmasına Yol Açan Diğer Etkenler Nelerdir?

Göz kararmaları bazı durumlarda daha dikkate alınması gereken konular halini alabiliyorlar. Ayağa kalktığınız esnada göz kararması ve baş dönmesi oluşuyorsa bu durum tıpta ortostatik hipotansiyon olarak adlandırılıyor. Ortostatik hipotansiyonun nedeni ayağa kalkma esnasında bireyin tansiyonunun aniden düşmesi, beyne giden kanda azalma sonucu göz kararması ve bunu takiben baygınlık hissi ve çarpıntının seyretmesidir.

Yaşlı kimselerde bu durum dengenin bozulmasına daha kolay sebep olduğu için, bu problem ciddi sıkıntıların yaşanmasına yol açabilir. Bu sebeple uzmanlar bulunulan yerden yavaşça kalkmanın daha sağlıklı olduğunu söylemektedirler.

Göz kararmasına baş dönmesinin eşlik etmesi sorunu sık tekrarlanan bir hale geldiyse bu beyinde bir probleme işaret ediyor olabilir ve uzman bir nöroloji hekimine danışmakta fayda olacaktır. Vertigo gibi baş dönmesi şikayetlerinde de benzer semptomlar görülebilmektedir. Ayrıca beyinde herhangi bir anomali olup olmadığını saptamak açısından gerekli tetkiklerin yaptırılması hastayı psikolojik olarak rahatlatacaktır.

  Gerekli görülen durumlarda uzman hekime danışılması gereken bu problem genellikle çok ciddi sorunlara işaret etmemekle birlikte göz kararmalarının büyük çoğunluğu tansiyonla ilişkili olmaktadır.

 Diğer Olası İhtimaller Şunlardır:

•    Su kaybı
•    İdrar söktürücü ilaçlar
•    Alkol
•    İç kulak problemleri
•    Parkinson
•    Yüksek tansiyon ilaçları
•    Esrar ve uyuşturucu maddeler
•    Uzun süreli açlık
•    Şeker dengesinin bozulması
•    Şiddetli duygusal gerilimler

Yorumlar

Popüler Yayınlar