DENİZLİ KARAHAYIT KAPLICALARI

Çağımızın modern insanları, modern tıbbın tüm, imkânlarından yararlanırken, bir yandan da alternatif tıp olarak nitelendirilen kaplıca ve şifalı sulardan da yararlanmayı ihmal etmiyor. Türk insanımızın tutumu sayesinden de ülkemizin termal turizmi de bir hayli ilerlemiş durumdadır.
DENİZLİ KARAHAYIT KAPLICALARI
Kaplıca suları ülkeme olarak geleneksel tedavi yöntemlerinden birisi olmuş, bu konuda ülkemizde en zengin bölgemizde Ege bölgesi olmuştur. Bu konuda önemli bir yere sahip olan Denizli karahayıt kaplıcaları da kırmızı suyu ve faydaları ile dillerden düşmeyen şifalı sular arasında yer almıştır.

Denizli Karahayıt Kaplıcaları

Denizli karahayıt kaplıcaları diğer kaplıcalara göre oldukça farklı bir konuma sahiptir. Gerek ulaşımı, gerek konaklama yerleri bakımından zengin seçenekler sunması ve onlarca hastalığa şifa olması nedeni ile yerli ve yabancı turistleri uğrak noktası haline gelmiştir. Denizli’nin en meşhur kaplıcası olan Karahayıt kaplıcaları Denizli ilinin Pamukkale ilçesinin 5 kilometre kuzeyinde Karahayıt kasabasında bulunmaktadır:

Pamukkale kaynağına benzeyen bileşimden oluşan Karahayıt kaplıca suyun rengi kırmızıdır Karahayıt kaplıca suyunun hipotonik, hipertermal maden suyu özelliğine olup, kalsiyum, karbondioksit, sülfat ve bikarbonat gibi elementler den oluşmaktadır. Ana kaynağında 60 derece sıcaklıktan çıkan Karahayıt kaplıcalarına yılın her mevsiminde rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kendine özgü rengi,  zengin mineralleri şifalı kaynağı termal çamuru ve suları birçok sağlık sorunlarınıza şifa kaynağı olmaktadır.

 Denizli Karahayıt Kaplıcalarının Faydaları

Denizli karahayıt kaplıcaları pek çok hastalığa ve sağlık sorunlarına şifa olmaktadır ve Türk hekimlerinin tavsiye ettiği alternatif tıp arasında ilk sıralarda yer alır.  Faydalı olduğu hastalıkların başında romatizmal hastalıkları gelmektedir. Her mevsim boyunca 60 derece ısısı ile romatizmal hastalılara bire bir etki etmektedir. Bunların  dışında boyun, bel fıtığı ve kireçlenmeleri, ortopedik sekelellerinde, dolaşım sistemi sorunlarında, kadın hastalıklarının tedavisinde, aşırı strese bağlı her türlü hastalıkların tedavisinde.

Saç, deri ve tırnak hücrelerinin yenilenmesinde, egzama, sedef gibi cilt –deri hastalıklarının tedavisinde. Kırık kalçaların tedavisinde, mide hastalıklarında, kalsiyum eksikliğinin tedavisinde, gut hastalığını tedavisinde, kemik erimesi tedavisinde Karahayıt kaplıcaların doktorlar tarafında hastalara alternatif olarak tavsiye edilmektedir. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar