YAZ AYINA ÖZEL MAKYAJ TÜYOLARI

Her kadın kendini daha iyi hissetmek için makyaj yapar. Önemli olan makyaj yapmaktan çok doğru makyaj yapmaktır. Doğru makyaj ise cildimizi ve yüzümüzü tanımaktan geçer.
YAZ AYINA ÖZEL MAKYAJ TÜYOLARI
Cildin kuru ya da yağlı olması, ten renginin ne olduğu gibi temel sorulardan sonra nasıl bir makyaj istendiğine göre yüzün hatlarını çıkaran, sağlıklı ve kaliteli bir makyaj yapılabilir.

Yüzü Ve Cildi Tanımak

Hem sağlığımızı hem de cildimizi korumak için cildimizi tanımak çok önemlidir. Cilt tanımak biraz zaman alsa da, aslında doğru bir makyajın ilk adımıdır. Cildinizi tanımak son derece önemli olup, makyajınızı buna göre yapmalısınız. Yüzdeki kusurları mı kapatmak istiyoruz yoksa belirli bölgeleri ön plana mı çıkarmak istiyoruz? Gündelik ve sade bir makyaj mı yoksa şık ve gösterişli bir makyaj mı? Tüm bu sorulara cevap verdikten sonra geri kalan sadece doğru ürünlerle makyaja başlamaktır.

Kararları Uygulamak

Makyaja başlamadan önce cildin tamamen temiz olması çok önemlidir. Temiz olan cildi nemlendirmek doğru bir başlangıç olacaktır. Kuru cilde sahip olanlar daha yağlı nemlendiriciler kullanmalıdırlar. Nemlendiriciden sonra hem kusurlarımızı kapatmak hem de yüzün renk dengesini sağlamak amacıyla, ten rengimize uygun fondöteni uygun bir fırça yardımıyla sürmek ikinci adımdır.

Diğer adımlarımız göz, maskara, allık ve dudak olacaktır. Etkili bir göz makyajı için hem kullanımı daha kolay hem de daha dayanıklı olduğu için toz farlar kullanılabilir. Yüze en uygun far rengini göz rengine göre değil denenerek bulunması gerekir.

Göz makyajlarında dikkat edilmesi gereken bir konuda gözlerin büyük ya da küçük olmasıdır. Eğer ki gözlerinizi büyük göstermek istiyorsanız kirpik diplerine kahverengi ya da siyah göz kalemi çekip, göz uçlarına taşırmalısınız. Belki de göz makyajının en önemli kısmı maskaradır. Daha çekici ve daha büyük gözler için koyu renkli maskaralar kullanılmalıdır. Başınızı hafifçe yukarı kaldırıp maskara sürüldüğünde, yüzünüze maskara bulaşmayacaktır. İsteğe göre sürülen eyelinerler göz makyajınıza farklı bir hava katacaktır. Bir sonraki adım yüzümüze renk katan allıklardır. Allık fırçasının yumuşak ve uzun tüylü olması önemlidir.

Günlük makyajlarda genelde toprak ve açık pembe tonlu renkler kullanılırken, gece makyajlarında daha koyu renkler tercih edilebilir. Allık sürmenin en önemli püf noktası iyice dağıtmak ve temiz bir allık fırçasıdır. Son adım ise dudak makyajıdır.

Kalın dudaklara sahipseniz daha açık renkli ruhları tercih edebilirsiniz. İnce dudaklarınız var ama daha dolgun göstermek istiyorsanız dudak kalemi ile dudak çevrenize ince bir çerçeve çizim kullanmak istediğiniz ruju sürebilirsiniz. Eğer makyajınız koyu ve ağırsa rujunuzun rengi hafif olmalıdır. Önemli olan makyajın temiz cilde, doğru ürünlerle ve doğru tekniklerle yapılmasıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar