Yaşa Göre Cilt Bakımı Önerileri

Cildimiz yıpranmaya en açık organımızdır. Yaşa bağlı olarak beden yapımız ve organlarımızın ihtiyaçları da değiştiği için cildimizin yıpranmasını engellemek, yıprandığında da onarmak için yapılması gerekenler de yaşa göre değişir.
Yaşa Göre Cilt Bakımı Önerileri

20’li Yaşlarda Cilt Bakımı

Bu yaşların temel özelliği cildin güçlü, pürüzsüz ve gergin olmasıdır. Alın ve yüz bölgesinde ergenlik ve ilk gençlik yıllarından kalma sivilce topluluklarına rastlanabilir. Genel olarak bu yaşların en temel sorunu da budur. Bu yaşların cilt bakımında anahtar kelime “temizlik ve nemlendirme”dir. Doğru sabunu kullanarak sivilce ve siyah noktaların etkisi azaltılabilir. Cildin yağını eksilten cilt bakım ürünleri, sivilceleri azaltmak yerine artırabilir. Gözeneklerin tıkanmasını engellemek için hafif kremler kullanılmalıdır. Parfüm içermeyen bakım ürünleri, ciltte lekelenmeleri engellemeye yardımcı olur.

30’lu Yaşlarda Cilt Bakımı

Bu yaşlarda ciltte kırışıklık sorunları baş göstermeye başlar. Göz çevresinde, alın ve ağız kenarlarında ilk kırışıklıklar kendilerini belli eder. Yaşlanmaya başlayan hücreler dökülme yeteneklerini kaybetmeye başladığı için cildin kalınlaşmasına sebep olurlar. Bu yüzden ciltte pürüzlenme görülür. Kırışıklar arasına sızan makyaj malzemeleri alerjik reaksiyonlara sebep olmaya başlar. Güçlü olmayan ciltler güneş ışınlarından olumsuz etkilenir.

UV ışınlar cildin alt tabakalarına kolaylıkla ulaşır. Bu yaşların cilt bakımında ağızdan alınan A, F ve E vitaminleri ile bazı minareler etkili olabilir. Sabahları koruma kremleri, akşamları onarıcı meyve asitleri, hassas ciltler için hazırlanan, rahatlatıcı ve dengeleyici maddeler içeren özel ürünler ve nemlendirici kremler bu yaşın vazgeçilmezleri arasındadır.

40’lı Yaşlarda Cilt Bakımı

Kalojen üretiminin giderek azaldığı fakat üst katmanında gücünü hala koruyan cildimizde bu yaşlarda artık kırışıklıklar, yanak ve çene altlarında çöküntüler açık şekilde görülmeye başlar. Bu yaşlarda yapılabilecek en iyi şey, ayna karşısında 5 dakikalık bir yüz jimnastiğidir.

Yüzün tek bir tarafına doğru uyumaktan kaçınmak gerekir. Gittikçe kuruyan ve doğal nemini kaybeden cildin derinlemesine nemlendirilmeye ihtiyaç duyduğu görülür. Limon, salatalık ve çiçek özlü kremler 8-10 saatlik nemlilik ve esneklik sağlayabilir. Onarıcı ve kırışıklık giderici kremlerin de artık kullanılmaya başlaması gerekir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar