Sağlıklı Beslenmenin Cilde Sunduğu Mucizeler

Hepimiz cildimizin mükemmel görünmesini isteriz. Hem estetik açıdan hem de sağlık açısından cildimizin görünümü büyük önem arz eder. Bunun için binlerce yöntem denedik belki de.
Sağlıklı Beslenmenin Cilde Sunduğu Mucizeler
Evde yapılan kürler, profesyonel cilt bakımları, yüzlerce lira harcayarak aldığımız kremler… Bu yöntemlerle belki biraz olumlu sonuçlar almış olsak bile çoğu zaman bütün emek boşa çıktı. Hatta bazı yöntemler ise cildimizin sağlığını ve görüntüsünü tamamen tehlikeye soktu.

Cilt Sağlığı İçin Çok Emek Harcamanıza Gerek Yok  

Şimdi bütün bu yöntemleri kenara atabilirsiniz. Sadece beslenerek cildinizin mükemmel olabileceğini biliyor muydunuz? Herhangi bir çaba sarf etmenize gerek yok. Sağlıklı öğünler sizi bu sıkıntıdan kurtarmaya yetiyor. Üstelik kullandığınız birçok cilt bakım ürününden çok daha fazla etkili.
Cildin sağlıklı, canlı ve parlak görünmesini sağlayan birçok vitamin ve mineraller vardır. Bu vitaminleri tükettiğimiz besinlerle doğrudan vücudumuza alarak, mükemmel bir cilde kavuşabiliriz.

Bildiğimiz gibi sağlıklı beslenmek, cildimiz de dahil olmak üzere tüm vücut sistemimiz için olumlu sonuçlar doğurur. Kilo kontrolü sağlanır, vitamin eksikliğinden doğan rahatsızlıkların önüne geçilir, daha dinç ve aktif hissederiz. Tüm bu olumlu etkilerin yanında, cildimize de mucizevi bir şekilde etki edeceğini tahmin etmek zor değil. Cildinizin güzelliği için yüzlerce lira harcamanıza da gerek kalmıyor. En lezzetli, en sağlıklı ve en etkili besinler sizin çağrınıza kulak veriyor.  Bakalım hangi besinlerin cildimize olan etkileri daha fazla?

Bu Besinlerle Mükemmel Cilt Hayal Değil

Mükemmel cilt için beslenmenin öneminden bahsettik. Peki hangi besinlere ağırlık vermek daha faydalı olur?  Cildimizin sağlıklı ve canlı görünmesi için bazı elementlere ihtiyaç vardır. Bu elementler yiyeceklerde bol bol bulunur. Sağlıklı ve dengeli beslenme konusu da tam burada devreye giriyor. Bu vitamin ve mineralleri doğru miktarda ve yeterli seviyede vücudumuza almalıyız. Kısacası beslenmeyi de abartmamak gerekiyor. Çok fazla besin tüketimi de zararlı etkileri beraberinde getirebilir.

Bu Vitaminler Neler Ve Hangi Yiyeceklerde Bulunur?

OMEGA-3 cevizde bulunan yağ asitleridir. Birçok rahatsızlığa iyi gelebildiği gibi cilde de etkileri büyüktür. Cildin elastik görünümüne katkıda bulunur. B-12 vitamini, hücrelerin çoğalmasında etkilidir. Bu sebeple hücreleri yenileyerek, ciltte ki kötü görüntüyü, kuruluğu, kızarıklığı, izleri ve lekeleri yok etmeye yardımcıdır.

Yumurtada bol miktarda bu vitamin bulunur. Süt ve süt ürünleri de mineral açısından çok zengindir. Bu sebeple cildin sağlığı için gereklidir. Dut, böğürtlen gibi mor renkli meyveler içeriğinde flavonoid barındırır. Kan dolaşımını harekete geçirir ve cildin yaşlanmasını geciktirir. Zeytinyağı, OMEGA-9 ve kefir ise cildi onarma etkisine yararlı bakteriler barındırır.

Hayal ettiğimiz cilt için en büyük etken ise sudur. Cilt kuruluklarının önüne geçer ve nem dengesini sağlar. Yaz aylarında olan su kaybından dolayı yaz günleri daha fazla olmak üzere bol bol su tüketmek ve günde iki litrenin altına düşmemek önemli bir faktördür.

Yorumlar

Popüler Yayınlar