KYK Yurt Başvurusu Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

KYK bir çok öğrencinin barınma ve yiyip içme ihtiyaçlarını senelerdir karşılamaktadır. Karşılamaya devam etmektedir. KYK'nın iki kolu bulunmaktadır. Bunlardan birisi burs diğeri ise kredidir. Başvurulardan birisi de yurt için yapılmaktadır.
KYK Yurt Başvurusu Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
Burs; öğrencinin ihtiyaçlarını karşılaması tarafından her yıl yüksek öğrenim kurumu tarafından belirlenen para karşılığındaki tutardır. Kredi ise bursun çıkmadığı durumlarda devreye girmektedir. Bursu olmayan kişi devlete geri ödemeli şekilde borçlandırılıp, belli bir süre sonra ödenmesi beklenen para karşılığındaki tutardır. Her ikisi de öğrenci açısından faydalıdır. KYK'nın yurt başvurusu da kredi ve burs kadar önemlidir. Öğrencinin paraya ihtiyacı olduğu kadar, kalacak bir yere de ihtiyacı vardır.

KYK  Yurt Başvurusu Nasıl Yapılmalıdır?

KYK Yurt Başvurusu yapmak için, öncelikle başvuru tarihlerini takip etmek gerekmektedir. Bu başvurular online bir şekilde sistem üzerinden yapılmaktadır. Bu başvuruların doğru bir şekilde yapılması açısından, öğrencileri yönlendirmek amacıyla kılavuzlar yayınlanmaktadır. Bu kılavuzlarda öğrencilerin en iyi şekilde bilgi olması açısından konu başlıkları yer almaktadır. Böylece başvurular sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

KYK Başvurusu Nereden Yapılmalıdır?

KYK başvurusu önceden KYK'nın kendi sitesi üzerinden yapılabilirken, şu anda başvurular e-devlet üzerinden de  gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca başvuru yapılırken yanlış girilen bir bilgi varsa bu yine e -devlet üzerinden değiştirilebilmektedir.

Bu hizmet başvurunun don gününe kadar verilmektedir. Yapılan başvurular belli sayılardaki kurumlar tarafından araştırıldıktan sonra kabul görmekte ya da görmemektedir. Son aşama olarak ise başvuru sonuçlarının takibi  http://yurtkur.gsb.gov.tr/ sitesi üzerinden yapılabilmektedir. KYK yurt başvurularına ara sınıf öğrencilerinin de başvurmasına imkan sağlamaktadır. Buna lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri dahil olmaktadır.

E-Devlet'e Nasıl Giriş Yapılabilir?

E-devlete giriş yapmak için, öncelikle e-devlet şifresine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu şifreler Ptt şubelerinden alınabilmektedir. Ayrıca sisteme internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, TC kimlik kartı üzerinden de erişim sağlanabilmektedir. Özel ve öncelikli durumlar KYKyurt başvurusu yapmak için, önemli koşullar arasında yer almaktadır.

Bu durumlar 11 farklı kamu kurum ve kuruluşları tarafından incelendikten sonra karara bağlanmaktadır. KYK'ya yurt başvurusu yapıldıktan sonra, yurtta kalmaya hak kazananlar eğitim hayatı boyunca sorunsuz bir şekilde yurtlarında kalabilmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar