Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi

Kıbrıs'taki nüfusun %70'ini öğrenim gören öğrenciler oluşturur. Bu sebeple Kıbrıs için bazıları eğitim adası ifadesini bile kullanır. Hayat şartlarının uygunluğunun öğrenci hayatına endekslendiğinde gayet olağan düzeylerde olması, verilen yüzde yüz burs imkanları ile her geçen yılda Kıbrıs'a ilgi artmaktadır.
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi
Kıbrıs 'ta yurt olanakları oldukça fazladır ancak bir ya da iki öğrenci de çok rahatlıkla bir ev tutabilir. Buradaki üniversitelerin kapasitesi oldukça yüksek seviyelerde olduğundan alınan diploma ile bir tık üst seviyede olabilme şansı kazanılır. Diğer yandan sosyal aktiviteler açısından da Kıbrıs ta hem okumak hem yaşamak hem de eğlenmek mümkündür. Kıbrıs; Akdeniz, parlak güneş, dopdolu bir eğitim, sınırsız sosyal etkinliklerle anlatılamaz yaşanır ifadesinin çok yakıştığı bir yerdir.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi 2015 yılında Güzelyurt bölgesinde kurulmuştur. Bünyede 2 fakülte 1 yüksekokul 1 meslek yüksekokul ve hazırlık okulu ile başlamış ve her geçen senede büyüyerek devam etmektedir. Üniversite sağlık bilimleri alanında da en büyük laboratuvara sahip olup uygulamalar açısından ilerleme kaydedildiği yer ünvanlını almıştır.

Eğitimin sağlıkla başladığını savunmaktadırlar. Teknolojik alt yapı olsun, akademisyen eğitim kadrosu olsun, İngilizce eğitim programları olsun, spor ve kültürel etkinlikler olsun her açıdan uluslararası platformda da adını kanıtlamış bir üniversitedir. Bünyede 20 adet laboratuvar vardır ki bu bir üniversite için oldukça yüksek seviyeleri işaret etmektedir.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Üniversitesi eğitimlerinde hem teorik hem de pratik alanda etkilidir. Kampüsleri içerisinde laboratuvarlar, bilgisayar merkezleri, amfileri,toplantı salonları, konferans salonları ile büyük bir kütüphane ile gerek sosyal gerek kültürel açıdan dolu bir eğitim vermesiyle bilinir. Deneyimli eğitmenler eşliğinde sağlıklı ve kaliteli öğrenciler yetiştirmek tek hedeftir.

Üniversitenin Sunduğu Sportif Faaliyetler

Üniversitede sportif becerilerin gelişmesi, sağlıklı bir yaşam tarzının oluşturulması amaçlı etkinlikler her zaman aktiftir. Kampüslerde spor turnuvalarına katılım yapılabilmektedir. Spor takımları arasında karşılıklı yarışmalar düzenlenerek üniversite adına etkinliklerin sonu olmaz.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi bir vakıf üniversitesi olma potansiyeli ile öğrencilerine her zaman en güzle imkanları sunma misyonunu ilke edinmiştir. Kaliteli bir öğrenim gücü, kurumsal açıdan vizyona sahip bir kadro ile hedefin sadece başarı olduğu bir eğitim kurumu olması tercihlerin bu yönde yapılmasının ne kadar doğru olduğunun birebir göstergesidir. Bünyede var olan revir ile sağlık gereksinimleri de dört dörtlük karşılanmakta olup sorun yaşanmamaktadır. Derslikler olsun, amfiler olsun; teknolojik boyutlarda hazırlanmış ve öğrenciler için tasarlanmıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar