Hamilelik Çatlak sebepleri ve çözümü

Kadınların en özel dönemleri olarak kabul edilen hamilelik döneminde vücut üzerinde meydana gelen pek çok değişim söz konusudur. Bu değişimler duygusal olduğu kadar fiziksel olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan birisi de hamilelik döneminde vücutta meydana gelen çatlaklardır.
Hamilelik Çatlak sebepleri ve çözümü
Gebelikte vücutta oluşan bu çatlaklar ciltte ince, pembe, morumsu şekildeki çizgiler olarak ortaya çıkmaktadır. Gebe olan kadınlar üzerinde meydana gelen bu değişiklikler genellikle yoğun bir endişeye sebep olmaktadır. Hamilelik sonrasında bu durumun tamamen eski haline dönüp dönmeyeceği konusu kadınlar tarafından büyük bir kaygı durumu oluşturmuş ve sorunun cevabı da merak edilmiştir.

Çatlakların Oluşma Sebepleri Nelerdir?

Bunun sebebi genellikle genetik faktörlere dayandırılmaktadır. Ailede çatlak öyküsü bulunan kişiler riskli hastalardandır. Diğer sebep ise gebelik döneminde hızlı bir şekilde kilo alma ve buna bağlı olarak karın bölgesinde meydana gelen büyümedir. İlerleyen dönemlerde karın gerilmesiyle birlikte vücutta çatlaklıklar oluşmaya başlamaktadır.

Bu durumu hızlı kilo alıp veren kişilerde de gözlemlemek mümkündür. Çatlaklar, genel olarak karın, göğüs, bel, uyluk ve kalça bölgelerinde daha yoğun görülmekte ve bunun yanında tüm vücutta da oluşabilmektedir. Özellikle hamilelik dönemindeki kadınlar bunu genellikle doğuma üç ay kala fark edebilmektedirler.

Çatlaklar Nasıl Önlenir?

Vücut üzerindeki çatlakların rahatsız edici görüntüsü her insanın korkulu rüyasıdır. Bu sebeple anne adayları ve hızlı kilo alıp veren kişiler çatlak oluşumunu daha aza indirebilmek için piyasada satılan kremler kullanılmalıdır. Bu kremler vücut çatlakların oluşumunu frenleyebilmektedir. Gerçekten düzenli ve zamanında kullanılan bu kremlerin çatlakların oluşumunu en aza indirdiği de gözlenebilir bir durumdur. Fakat bunun yanında anne adaylarına verilen tavsiyeler arasında bol sıvı tüketmesi de bulunmaktadır.

Sıvı tüketimi anne ve bebek sağlığı için son derece önemli bir faktördür. Bol sıvı tüketen anne adaylarında meydana gelen çatlak oluşumunun daha az miktarda sıvı tüketen anne adayına oranla daha az oluştuğunu söylemek mümkündür. Bunun yanında düzenli beslenme durumu da hayli önem taşımaktadır.

Beslenmesini düzensiz yapan anne adaylarında çatlak oluşumu oldukça fazla olduğu görülmektedir. Dolayısıyla hamilelik döneminde kadınlar çatlak oluşumunu en aza indirebilmek için öncelikle sıvı tüketimine ve beslenmesine önem vermeli bununla birlikte çatlak oluşumunu engellemeye yarayan kremleri kullanmalıdır. Böylelikle kendilerini çok daha iyi hissedecek ve psikolojik anlamda çok iyi motive olacaklardır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar