Diş Ağrısına Çözüm Nasıl Bulabilirsiniz?

Diş ağrısı en dayanılmaz ağrılardan biridir. Diş ağrısı sadece dişimizi değil birçok organımıza da ağrısını bulaştırır. Dişiniz ağrısı özellikle iltihaplı bir diş ise boğazınıza ve kulağınıza da vurabilir. Uyurken bile sizi birden uyandırır ve uyutmaz.
Diş Ağrısına Çözüm Nasıl Bulabilirsiniz?
Dişiniz ağrıdığında başka bir şey düşünemez olursunuz ve hayatınızı da olumsuz yönde etkiler. Diş ağrısı için evde neler yapabiliriz? Öncelikle sunacağımız çözümler sadece geçici çözümlerdir. Mutlaka bir diş hekimine başvurmalısınız. Diş ağrısı ilerlediğinde hayatınızı ciddi anlamda etkileyecek bir sorun olabilir.

Diş ağrısı için evde çözümler var fakat farklı diş ağrıları için bu çözüm önerileri farklılık göstermektedir. Çürük bir diş ile iltihaplı dişe aynı uygulama etki etmez. Çürük diş için yapılması gerenleri şu şekilde göstermek mümkün.

Diş Ağrısına Çözüm Önerileri

•    Ağrı kesici olan gargalar uygulanmalı.

•    Karanfil ağrıyan dişin üzerine koyulup biraz bekletilmeli.

•    Tuzlu su ile garagara bir hekime başvurmadan ağrınızı alabilir.

•    Eğer dişiniz sürekli zonkluyor ve ağrısı yayılıyorsa bu iltihaplı bir diş ağrısıdır ve kolay kolay geçmeyecektir.

İltihaplı diş için evde çözümler:

•    Tuzlu su ya da herhangi bir gargara ile ağzınızı çalkalayıp bir güzel temizleyin. Ağrıyan dişe yemek kaçması sancılarınızı arttırabilir.

•    Sarımsak çok güzel bir antibiyotiktir. Sarımsağı ağrıyan dişinize koyun ve çiğnemeye çalışın. Sarımsağın suyu iltihabı yok edecektir. Dişiniz eğer çiğneyemeyecek kadar çok ağrıyorsa sarımsağı ezin ve ezdiğiniz sarımsağı dişinizin üstüne koyun. Sarımsak hem iltihabı emer hem uyuşturur.

•    İltihaplı dişe dış taraftan ara ara buz kompresi de yapabilirsiniz. Tabi buzu bir beze sarıp öyle uygulamalısınız.

•    Doktora başvurmadan ilaç kullanmamalıyız fakat daha önceden kullandığınız ağrı kesici ve antibiyotiğiniz var ise doktora gidene kadar onları da kullanabilirsiniz.

Siz de bu uygulamalardan bir ya da birkaçını uygulayarak diş ağrısına geçici çözüm bulabilirsiniz. Alkol uygulaması diş etlerinize zarar vereceğinizden en son tercih olarak uygulamak diş eti ve diş sağlığınız açısından çok daha sağlıklı olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar