Başlık: Şifalı Bitkiler Ve Faydaları

Eskiden ve günümüze kadar birçok hastalığa iyi gelen şifalı bitkiler bulmak mümkün. Kimyasal ilaçlardan çok bu bitkilerin faydası olan mucizevi bir ilaçtır.
Başlık: Şifalı Bitkiler Ve Faydaları
Vücuda  hiçbir zararı olmayan aksine her derde olan bitkiler çoktur. Bunlardan bir kaçından bahsedelim;

Şifalı Bitkilerin Faydaları

Çörek otu; Her derde deva olarak bilinen çörek otu binlerce yüzyıldır kullanılan önemli şifalı bitkiler arasındadır. Vitamin ve mineral açısından zengindir. A, H, C, B1, B2, B6 mineral olarak selenyum çinko magnezyum, potasyum kalsiyum, bakır, fosfor içerir.

Bronşit astım boğaz ağrısı gibi soğuk algınlığı hastalıklara iyi gelir, kan şekerini düşürür ürik asidi azaltan yüksek tansiyonu düşüren özelliği vardır. Sedef hastalığı, Parkinson hastalığı, karaciğer hastalığı, kolon kanseri, meme kanseri, şeker hastalığına faydası olduğu kanıtlanmıştır. Hafızayı kuvvetlendirir, hormon dengesini sağlar, böbrek taşlarına çok iyi gelir.

En Çok Faydası Olan Şifalı Bitkiler

•    Çörek otu
•    Adaçayı
•    Isırgan otu
•    Aslanpençesi
•    Zencefil
•    Meyan kökü
•    Aleovera
•    Papatya
•    Sarımsak
•    Siyah yılan kökü

Adaçayı; Kış ayların vazgeçilmez şifalı bitkiler olarak bilinir. Özellikle grip ve soğuk algınlığına iyi gelir. Tam bir a vitamini deposu yanında A, C, B6, K kaynağından zengindir. Kalsiyum demir magnezyum içerir. Kalp sağlığını korur, Sindirim sistemini düzenler, yaşlılığı geciktirir, selilüte iyi gelir. Bunların yanında cilt ve saçlara da iyi gelir.

Isırgan otu; Çıplak elle tutulduğunda elimizi yakan bu bitki oldukça faydalı şifalı bitkiler arasındadır. İyi bir balgam sökücüdür, iç organlarda biriken kanı temizler, burun kanamalarını keser.
 Aslanpençesi; Testere dişli aslan pençesi özellikle Kadınlarda adet düzenlemeye yardımcı olur, hormonları düzenler. FSH hormonu yüksekliğine çok iyi gelir.

Zencefil; B3, B6, demir, fosfor, kalsiyum, potasyum, sodyum magnezyum açısından oldukça zengindir. Zencefil kan akışını sağladığı için terleme ateş titremeye iyi gelir. Mide bulantısı kusmaya karşı oldukça etkilidir, hazmı kolaylaştırır, ayrıca soğuk algınlığına da çok iyi gelir. Bağırsak sistemini düzenler, kolon kanserine, yumurtalık kanserine, iltihap ve ağrılara şeker hastalığını gibi hastalıklara da iyi gelir.

Zencefil; B3, B6, demir, fosfor, kalsiyum, potasyum, sodyum magnezyum açısından oldukça zengindir. Zencefil kan akışını sağladığı için terleme ateş titremeye iyi gelir. Mide bulantısı kusmaya karşı oldukça etkilidir, hazmı kolaylaştırır, ayrıca soğuk algınlığına da çok iyi gelir. Bağırsak sistemini düzenler, kolon kanserine, yumurtalık kanserine, iltihap ve ağrılara şeker hastalığını gibi hastalıklara iyi gelir.

Meyan kökü; şifalı bitkiler arasında meyan kökü doğal bir ağrı kesicidir. Depresyona iyi gelir, karaciğer sağlığını korur soğuk algınlığına iyi gelir, kan basıncı kalp sağlığını sağlar, maya enfeksiyona iyi gelin bir bitkidir.

Aloevera; Kalın ve dikenli bir yaprağı olan bu bitki güneş yanıkları çeşitli kazalarda oluşan yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Papatya; Görünüş olarak çok beğenilse de sağlığa çok faydası bulunur. Genellikle çayı olarak kullanılır. Bağırsaktaki sorunlara, karın ağrısına, uyuma zorluğu çeken kişilere iyi gelir. Ayrıca saça uygulandığında rengini açma özelliği vardır.

Sarımsak; Kokusu yüzünden pek tercih edilmese de oldukça faydası olan bir bitkidir. Sarımsak vücut direncini güçlendirir, soğuk algınlığına iyi gelir, iltihap sökücü ve doğal bir antibiyotiktir. Ayrıca kanserlere de çok etkili faydası vardır.

Siyah yılan kökü; Menepoza giren kadınların mutlaka kullanması gereken bir bitkidir. Sinirlerin gevşemesine, adet döneminde olan ağrı ve kramplara oldukça faydalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar