Ateşli Çocuğun Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?

Ateş vücudun mikroplarla savaşması sırasında vücut ısının yükselmesidir. Öyle ki yüksek ateş çocuklarda bebeklerde hatta yetişkinlerde dâhil dikkat edilmemesi takdirde önemli sağlık sorunlarına yol açar.
Ateşli Çocuğun Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?
Ateş bazen mikrobik sebeplerle olurken bazen de önemli hastalıkların belirtisi olabilir. Yüksek ateşle birçok çocuk havale geçirmiş ve çeşitli hasarlar bıraktığı tarih boyunca gözlenmiştir. Nedeni bilinmeyen sürekli ateş durumunda fazla vakit kaybetmeden bir uzmandan yardım alınmalıdır.

Ateşli Çocuğa Nasıl Müdahale Edilmelidir?

Çocuğunuz ateşlendiğinde evinizde mevcut ise bir ateş ölçerle ısıyı kontrol altına almaya çalışılmalı ısı 36 dereceyi geçiyorsa çocuk risk altındadır. Kesinlikle çocuğu alıp soğuk suyun altına sokmak gibi bir hata yapmıyoruz. Bu yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Öncelikle yapılması gereken çocuğun kıyafetlerini çıkartmak, ıslatılmış pamuk yardımıyla koltuk altı, alın bölgesi, şakaklar ve ayaklarına ateşi hafifletmek için müdahale edilir.

Çocuk kendine geldiğinde banyoya sokularak ılık suyla 10 15 dakika yıkanır. Bol sıvı takviyesi yapılmalıdır. Ortam havalandırılmalı çarşafların giysilerin temizliğine dikkat edilmeli. Vücut ısısı normale döndüğünde mutlaka bir doktora götürülmelidir. Ve kesinlikle alkolle kolonyayla sirkeyle silmek yıkamak gibi ilkel yöntemler kullanılmamalıdır.

•    Öncelikle anne ve babalar mutlaka bu durumda çok sakin olmalı,

•    İlk olarak ıslak bezle ateşi azaltmaya çalışmalıdır,

•    Ateş azalmıyorsa mutlaka uzman doktora götürmelidir,

•    Ateş uzun süre devam etmesi çocukta istenmeyen sorunlara neden olabilir,

•    Ateşin düşmesi için ıslak bez, fitil ve ilaç tedavisi uygulanmaktadır,

•    Sürekli ve belirli aralıklarla olan ateşlenme için aileler bu konuda acil değil normal muayeneye giderek sorunun ne olduğunu tam olarak anlayabilirler.

Ateşin Mevsimsel Etkileri

Kış aylarında hastalıkların başlangıcı olarak görülür ateş. Soğuk algınlığı nedeniyle hemen kendini hissettirir. Bunu yanı sıra yaz aylarında da çocuklarda yüksek ateş görülebilir bilir bunun nedeni de ani hava değişikliği mevsim geçişleri olabilir. Bu durumda ebeveynlere büyük görev düşmektedir çocuklarına mevsimsel yiyecekler yedirerek mevsimine uygun kıyafetler giydirerek küçük önlemler alabilirler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar