Sosyal Medya Nedir? Biliyor Musunuz?

Günümüz teknolojisiyle yükselen sosyal medya artık hayatımızın bir parçası olmuş durumda. İnsanların sürekli bilgi paylaşımında bulunduğu devamlı aktif durumda bulunan bir mecradır.
Sosyal Medya Nedir? Biliyor Musunuz?
Zaman zaman insanların birbirleriyle diyalog kurdukları dahası yabancı insanların arkadaşlık kurdukları birlikte zaman geçirdikleri sanal ortamdır. Ve bu ortam süregelmiş gelenek, kültür ve anlayışlarımızı çoğu zaman dışarıda bırakan bir ortamdır.

Sosyal Medya Yararları Ve Zararları Nelerdir?

Lütfen adına aldanmayın adı sosyaldir fakat insanları asosyal hale getirmekten başka bir işi yoktur. Ki zaten zararları da genellikle bu noktada başlar. Peki, nedir derseniz bu medyanın zararları ilk olarak adından anıldığı gibi insanları söylediği gibi sosyalleştiren değil tam tersine asosyalleştiren de bir ortamdır. Tabi tamamen zararlı bir ortam diyip kestirip atmak gerekmez bunun yanında yaralarda bir o kadar fazladır.

Günümüz dünyasının artan veri ile veri paylaşımının doruk noktasına ulaşmamız ile insanlar her nerede olursa olsun her konuda bilgi sahibi olması daha kolay. Ben bu noktada özellikle bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz. Gençlerimiz bu konuda daha tecrübesiz olduğu olduğundan dolayı onlar için sosyal medya konusunda daha ihtiyatlı davranmamız gerekiyor.

Sosyal medyayla ilgili değinmek istediğim önemli bir başka nokta ise bilgi kirliliği ve sahte veri insanlarımızı beklide en fazla bilgilendirmemiz gereken konulardan bir tanesidir. Bugün artık insanlarımızın gördüğü sözde asıllı ya da asılsız her bilgiye ve habere inanması toplumu yanlış taraflara yönlendiriyor.

Sosyal Medya Bağımlılığı?

Bu konuyu aslında sosyal medya zararı olarak işlemem gerekirdi ama maalesef artık bu konu kendi başına bir problem olmuş durumda daha üzücü bir noktaya gelmiştir. Günümüzdeki yeni tür bağımlılıklardan bir tanesidir. Gerçekten korkunç bir şekilde artış gösteren bu bağımlılık türü dalgalar halinde yayılmaya devam ediyor.

Bu bağımlılığa aracı olan en büyük cihazlar yanımızdan asla ayırmadığımız hatta ayrılamadığımız akıllı telefonlar ve tabletler. Bu cihazlar sosyal medyayı kullanmamızda yararlı olduğu kadar bir o kadarda zararlı cihazlardır. İnsanlarımızın bilgiye bu kadar kolay erişebiliyor olması bu cihazların kullanımını artırmıştır.

Artık bu durum bizi de aşıp çocuklarımızın ellerinde bile bu cihazları görüyor olmamız gerçekten üzücü bir hal almıştır. Umarım önümüzdeki yıllarda bu sosyal adını verdiğimiz medyayı daha çok zararları ile değil de yararları ile duyarız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar